Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tanuljak bele az...

Hogyan tanuljak bele az egyetemi szintű magyar nyelvhasználatba?

Figyelt kérdés

Mielőtt kérdeznétek magyar az anyanyelvem és Mo.-n élek. Gyerekkoromtól gimiig azt hallgattam, hogy milyen jó a szókincsem.

Most viszont úgy érzem, hogy sok kifejezés kikopott, illetve egy bizonyos szintre soha nem jutottam el, mivel pl. szakirodalmat csak angolul olvastam, a professzorokkal angolul ment a kapcsolattartás, angolul voltak a kurzusaim évekig.

Barátokkal kevert nyelven beszélünk, a családommal magyarul, de az nem olyan emelkedett, mint az egyetemi nyelv.

Szóval:

-Hogyan tudnék úgy megtanulni magyarul beszélni, mint egy :

művelt,

tanult

felnőtt

(gyerek és tini voltam csak magyarul kvázi)

akinek bő a szókincse

és tud viselkedni hivatalos szituációkban.

Olvassak napilapokat? De melyikeket?

Olvassak könyveket? Tudtok címeket mondani, ajánlani?

Bármilyen ötletet szívesen várok, ez egy vissza-visszatérő probléma nálam, szívesen veszek bármilyen segítő szándékú tippet-trükköt, köszi!

2020. dec. 22. 18:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Link ehhez nincs, nincs konyv vagy szotar. Ez egy fejlodes, eletstilus. Mint irtam, intellektualis korokben forogsz es rad ragad. Egy konyv elolvasasa nem eleg. Nem tudod bemagolni sem.
2020. dec. 23. 00:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Peldaul tudomanyos cikkek minden temaban.
2020. dec. 23. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!