Mikor és miért lett világnyelv a tesco-s angol?
Korábban a jóval műveltebb görög, perzsa, latin vagy francia nyelvek számítottak viágnyelvnek, ma meg a ronda nyávogós angol.
Miért éppen ez lett a világnyelv?
Miért, ha ezen a szinten vizsgáljuk, hogy tescos angol, akkor mennyivel rosszabb a miszmuszoló görögnél, a harákoló arabnál, a gyilkos nyelvtanú latinnál vagy az affektálós orrhangú franciánál?
Az angol se jobb se rosszabb a többi nyelvnél, ugyanúgy megvannak az előnyei és hátrányai, a szépségei és árnyoldalai mint bármely más nyelvnek.
Az USA angol egész kemény tud lenni szerintem, a brit az már más, de a beszélőn is sok múlik szerintem.
Egyébként nem csak az USA világhatalma, de a globalizáció, mint olyan is hozzájárult.
"Az USA angol egész kemény tud lenni szerintem, a brit az már más"
Nincs olyan nagyon sok különbség az usa és a brit angol között, hacsak nem valami gettós szleng nyelvezetre gondolsz. Kis kiejtésbeli különbség, meg néhány szót másképp neveznek, kb. ennyi. A nyelvtanja kvázi ugyanaz. Az usa angolja talán érthetőbb, könnyebben tanulható egy magyarnak, ott inkább kimondják a hangzókat, kevésbé nyelik el, lévén az usa lakosságának fele eleve valamilyen európai nem-angol országból került oda.
"Kis kiejtésbeli különbség"
A nap humora, estig mát biztosan nem lesz jobb. Kb olyan kicsi a kiejtésbeli különbség, mint a palóc meg a japán között.
Ha a palóc japánul beszél, akkor meg 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!