Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mikor és miért lett világnyelv...

Mikor és miért lett világnyelv a tesco-s angol?

Figyelt kérdés

Korábban a jóval műveltebb görög, perzsa, latin vagy francia nyelvek számítottak viágnyelvnek, ma meg a ronda nyávogós angol.

Miért éppen ez lett a világnyelv?

2020. dec. 14. 09:42
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
...kérdi a marslakó, aki még nem tanulmányozta a bolygón a huszadik századot, és így fogalma sincs róla, hogy 45-ben az USA világhatalom lett...
2020. dec. 14. 10:19
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Miért, ha ezen a szinten vizsgáljuk, hogy tescos angol, akkor mennyivel rosszabb a miszmuszoló görögnél, a harákoló arabnál, a gyilkos nyelvtanú latinnál vagy az affektálós orrhangú franciánál?

Az angol se jobb se rosszabb a többi nyelvnél, ugyanúgy megvannak az előnyei és hátrányai, a szépségei és árnyoldalai mint bármely más nyelvnek.

2020. dec. 14. 11:05
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Megbuktál a nyelvvizsgán, vagy mi?
2020. dec. 14. 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Legfeljebb annak nyávogós, aki egy kukkot nem ért belőle. Amúgy meg az 1-es mondja jól.
2020. dec. 14. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

Az USA angol egész kemény tud lenni szerintem, a brit az már más, de a beszélőn is sok múlik szerintem.

Egyébként nem csak az USA világhatalma, de a globalizáció, mint olyan is hozzájárult.

2020. dec. 14. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az USA angol egész kemény tud lenni szerintem, a brit az már más"

Nincs olyan nagyon sok különbség az usa és a brit angol között, hacsak nem valami gettós szleng nyelvezetre gondolsz. Kis kiejtésbeli különbség, meg néhány szót másképp neveznek, kb. ennyi. A nyelvtanja kvázi ugyanaz. Az usa angolja talán érthetőbb, könnyebben tanulható egy magyarnak, ott inkább kimondják a hangzókat, kevésbé nyelik el, lévén az usa lakosságának fele eleve valamilyen európai nem-angol országból került oda.

2020. dec. 14. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"Kis kiejtésbeli különbség"

A nap humora, estig mát biztosan nem lesz jobb. Kb olyan kicsi a kiejtésbeli különbség, mint a palóc meg a japán között.

2020. dec. 14. 15:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert a palóc meg a japán megérti egymást? Ez új infó nekem :)
2020. dec. 14. 15:20
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Ha a palóc japánul beszél, akkor meg 😀

2020. dec. 14. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!