Meg tudnék alkotni önállóan egy nyelvet?
Figyelt kérdés
Összeírom a szavait.2020. dec. 4. 19:10
1/15 anonim válasza:
A szavak összeírása nem elég, mi lesz a nyelvtannal?
2/15 A kérdező kommentje:
A nyelvtan mondjuk ugyanaz lesz, mint a magyar nyelvé. A mondatok szerkezete is.
2020. dec. 4. 19:19
3/15 anonim válasza:
Akkor az nem egy új nyelv, de ha szeretnéd, csináld. Bár szerintem a nyelvtanulás sokkal élvezetesebb, én az angol és német mellett hobbiból tanulok japánul, plusz a suli miatt kell latinul is egy kicsit.
4/15 anonim válasza:
Szerintem nem hétköznapi használatra gondolta. Egyébként lehetséges, lásd a Klingon (jól írtam?), illetve egy író szokta a blogjában írni, hogy az aktuális regényében hol tart a nyelv alkotásában.
6/15 anonim válasza:
Egy nyelvben a nyelvtan sokkal-sokkal fontosabb, mint a szavak.
Egyébként már létezik több, mesterséges nyelv.
7/15 anonim válasza:
Ha nem találsz ki új nyelvtant, akkor ez egy kód a magyar nyelv számára. De lehet utólag is nyelvtant készíteni hozzá.
8/15 anonim válasza:
Úgyhívjág ezeket, hogy conlangok. Az, hogy mi külön nyelv és mi nem, az teljesen önkényes. Nem muszály a nyelvtannak másnak lennie.
10/15 anonim válasza:
Van egy ötletem. Csináld mondjuk úgy, hogy a magyar szavakat megfordítod. Ez lesz a raygam nyelv. Akkor egyből szótárt is tudsz kiadni, csak tükrözni kell egy már kiadott szótárnak a szavait. A gázsiból majd nekem is juttass.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!