Kifizetődő letenni 26 évesen egy angol közép/felsőfokot?
Valamennyire tudok. Általában a "származási"(csak félig) országom híreit is angolul olvasom(Románia,Moldva,stb)
Sajnos családi tragédiák sorozata miatt elmaradt az idegennyelv papírba fektetése,és megtanulása is rendesen.
Van egy klassz(vagy mégsem) nyelvsuli,sokat kérnek,de jelenleg meg tudom oldani. Ott azt mondták nekem,5 hónap,és mehetek középfokúra,plusz 4 hónap,felsőfok,nagyjából ezek a felállások.(plusz mínusz nyilván).
Pénz megy el rá.
Megtérül?
Érettségim van,félbehagyott egyetem(jövő szeptemberben folytatni akarom),és egy valutapénztárosi vizsgám...plusz két emeltem,de nem sokra megyek velük ha nem tanulok tovább szakirányba...
Megéri ma angol nyelvet első idegen nyelvként közép vagy felsőfokon megtanulni?
Elnézést a megjegyzésért,de sajnos már elég sok magyar beszél angolul,van nyelvvizsgája. Ebből következően még ma is megéri angol nyelvet tanulni?
Munkapiacon ha berakod a CV-dbe,önéletrajzodba,sikeresebben boldogulsz?
(Meg gondolom így lehet több nem-magyar barátot is szerezni,meg van még neki más egyéb nem pénzbeni előnye,de engem a fenti érdekel)
Sokan beszélnek angolul? Van itt aki nyelvtanárként vagy ehhez hasonló személyként tud írni választ?
Nem úgy van a "nyelvtanulási -korfa",hogy minél fiatalabbakat nézünk,annál többen tudnak angolul?
vagy az angol már elveszett nyelv,a jövőben felejtős?
(sarkított a kérdés,mert sarkitott,pragmatikus válaszokban "reménykedem")
ebbe belefektetni pénzt?közben albérletben laksz anyádnál.
inog alattad a léc,de tudod,hogy talán később már lehetőséged sem lesz lerakni.
most még megtudod oldani nyugodtan,kényelmesen,de a kezedből dobod a pénzt ki.
csak ezért kérdezem hogy most mi a helyzet a "nyelvtanulás piacán" :D
Mondanak valami olyasmit , hogy ahány nyelvet beszélsz , annyi ember vagy.Szóval nem rossz dolog tudni egy vagy több idegen nyelvet.
Egyébként bizonyos munkakörökben fizetnek nyelvtudási pótlékot is , úgyhogy akár anyagilag így is visszajöhet a belefektetett pénz.
Angol középfokú miatt én is kapok havi 15-20 ezer pluszt.
Az angol közép manapság egy bizonyos szinten már alap, sőt, egyre több helyen a felső fok is. Az angol nyelvtudás nem lett kevésbé fontos, sőt, egyre inkább szelektál, semmint előnyt jelentene.
Mindenképp megéri.
szia!
mindenképpen tanulj nyelvet, megéri. tényleg igaz, hogy manapság többen beszélnek angolul (ha nem is hibátlanul, papírral felszerelve). és hogy miért? mert ez kb a legfontosabb nyelv. a fiatalok is azért indulnak jobb alapokkal, mert az internetnek hála ideérnek az angol nyelvű zenék, videók, filmek, sorozatok, könyvek, melyeket nem minden esetben fordítanak le magyarra. gyakorlatilag nap mint nap találkozunk ezzel a nyelvvel, ezért több tapad ránk, jobbak az alapjaink. (tapasztalatból beszélek - én anno mikor gimibe kezdtem járni, kellett angol szintfelmérőt írni. előtte sosem tanultam angolul, de annyi tapadt rám, hogy bekerültem az erősebbik csoportba)
szóval, kérdésedre a válasz: igen, megéri, igen kezdj el tanulni, főleg ha tudod, hogy most még van lehetőséged rá, és később nem biztos hogy lesz.
Szia, én felsőfokon tudok angolul, nincs nyekvvizsgám belőle és soha nem is kérték. Alap, hogy nagyon sok munkahelyen már eleve angolul van az interjú. Mivel a cég kommunikaciós nyelve az angol, tehát minden emailt stb eleve angolul kapsz és írsz. Ez annyira alap egyre több cégnél, hogy fel se merül hogy valaki nem tud angolul. Egyszerűen ilyen nincs, hogy valaki ne tudjon. Ezért nyelvvizsga se kell.
Annyi, hogy ki van csukva hogy közép és felsőfok között négy hónap legyen. Az nagyon kevés. Szerintem pont hogy közép és felsőfok között van a legnagyobb szakadék.
Mindenképp tanuld az angolt, nagyon megéri, mert alap dolog.olyan mintha azt kérdeznéd, érdemes e megtanulni írni-olvasni, hiszen már olyan sokan tudnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!