Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi lehet az iltatee, finn szó...

Mi lehet az iltatee, finn szó jelentése?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az "ilta" estét jelent, a "tee" jelenthet teát és csészét is, de ezt az szóösszetételt nem ismerem, és nem találtam meg az általam ismert online szótárban sem. Lehet, hogy nem is szóösszetétel, hanem egy más jelentésű szó?
2010. aug. 11. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Tudod te ezt... :)

[link]

De amúgy nem tudok finnül, szóval rád bízom, hogy hiszel e wikinek, megerősíteni sajnos nem tudom. :)

2010. aug. 11. 15:50
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Google translate. Nem olyan nehéz használni.
2010. aug. 11. 20:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Jól írtad, ilta este, tee tea.

Az iltatee olyan tea, amit főleg este isznak (néha lefekvés előtt.) Ez nem annyira erős (nem fekete tea inkább gyümölcs vagy gyógynövény alapú), sokszor nyugtató hatássa is van.

2010. aug. 12. 13:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Kiitoksia!
2010. aug. 12. 22:10
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

estiteát jelent és a következők általában az összetevői:

Édeskömény, kamilla, borsmenta , kardamom , citromfű , macskagyökér, levendula, szerecsendió többek közt :)

gondolom afféle nyugtató tea sítlusú cucc elnézve az összetevőit.

2010. aug. 20. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!