Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Afrikában az angol/francia/por...

Afrikában az angol/francia/portugál irodalmi vagy konyhanyelvet beszélik?

Figyelt kérdés
Tehát el tudnak olvasni mondjuk egy Dumas/Mark Twain regény/ Camoes verset, vagy csak a mindennapjaikhoz legszükségesebb dolgokat tudják elmondani/megérteni?

2020. nov. 20. 17:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
afrikában hol? van ott jó pér ország, jó pár hivatalos nyelv
2020. nov. 20. 18:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért pontozták le az elsőt. Afrikában 54 ország van. Melyik régióra gondolsz, kérdező?
2020. nov. 20. 18:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem az a kérdés, hogy amelyik afrikai országban a felsorolt nyelvek közül valamelyik hivatalos nyelv, azt mennyire beszélik jól a lakosok.

Ez országokon belül ugyanúgy változó mint pl. Svájcban, ahol három hivatalos nyelv van, de vannak, akik azok közül csak egyet beszélnek anyanyelvi szinten, de van olyan is aki mind a hármat.

2020. nov. 20. 18:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#3 akkor is attól függ melyik országot nézzük. pl Libanonban büszkék a francia történelmi kapcsolatukra, így ott nagyon magas szinten oktatják a franca nyelvet. Dél-Afrikában nem szeretik a hollandokat (a feketék, a fehérek meg sznobok), de az afrikaans elég közel van a hollandhoz, simán el tudnak vele lavírozni Hollandiában, Belgiumban, mennek is sokan oda cserediáknak, egyetemre, stb.
2020. nov. 20. 18:43
 5/14 anonim ***** válasza:

Libanon Ázsiában van. A holland nyelv ha nem szerepelt a kérdésben.

Afrikában általánosságban igaz, hogy nincs akkor egységesség egy adott országban, hogy mindenki beszélje az összes hivatalos nyelvet.

Még Kanadában sem beszél magas szinten az állampolgárok jelentős része mind a kettő hivatalos nyelven.

2020. nov. 20. 18:52
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
példának írtam csak, de Libanon helyett Tunéziát is írhattam volna, ott is kb ugyanez a helyzet, nagyon jól beszélik a franciát, és előszeretettel mennek Fro-ba tanulni, dolgozni. de az egyéb afrikai országokból érkező egyetemisták is jól beszélik az angolt.
2020. nov. 20. 19:00
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Az a baj, hogy nem érted, amit írok, de a te példád alapján most leegyszerűsítem. Egy afrikai országban még távolról sem mindenki egyetemista.
2020. nov. 20. 19:02
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
de értem amit mondasz, és ahogy Mo-n is, úgy az afrikai országokban is tanítanak idegen nyelveket. ahogy Mo-n se, úgy az afriaki országokban se mindenki egyetemista, és nem beszéli mindenki ugyanolyan szinten a tanult idegen nyelveket. de az oktatás ott van mindkét helyen
2020. nov. 20. 19:23
 9/14 anonim ***** válasza:
7%
Most vagy szándékosan beszélsz teljesen másról, vagy nem érted a különbséget egy tanult idegen nyelv és egy ország hivatalos nyelve között.
2020. nov. 20. 19:30
 10/14 anonim ***** válasza:
83%
Azt ugye vágod, hogy az ország hivatalos nyelvét se beszéli mindenki? Svájcban szerinted minden egyes lakos beszéli mind a négy nyelvet? Nem. A leggyakoribb, hogy kettőt beszélnek a négyből.
2020. nov. 20. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!