Ez így értelmes? "thinking and sink in". Mit jelent?
Figyelt kérdés
A google fordítóval nem tudtam jóba lenni. Tenyleg az jelenti, hogy gondolkodni és elsüllyedni? Ha beírtam a fordítóba ezt adta kis de ha rámentem arra a csere ikonra akkor meg már mást adott ki2020. nov. 20. 14:22
1/6 anonim válasza:
Meglepő lenne, ha egy kifejezés egyik fele -ing alakban lenne, a másik meg szótáriban. Szóval inkább thinking and sinking lehetne az. Ez valóban jelentheti azt, amit írtál, de a szövegkörnyezet sokat segítene.
2/6 chtt válasza:
A 'sink in'-nek van egy olyan jelentése is, hogy leüllepedik (=become clear in your mind), ettől függetlenül az egyesnek igaza van, így nem áll meg, vagy -ING-es mind a kettő, vagy egyik sem... vagy pedig (kicsit keresgéltem):
...stop the thinking and sink in this world of silence...
Life is not what we think, so stop thinking and sink in with the flow.
...understand the business thinking and sink in to the local society.
(több példát nem is találtam a hálón:)
3/6 anonim válasza:
Thinking and letting it sink in - lenne helyesen.
4/6 chtt válasza:
Kedves #3., szövegkörnyezet nélkül honnan tudhatod biztosra? :)
5/6 anonim válasza:
#4, szovegkornyezet nelkul is csak igy lehet helyes. Nem nehez kitalalni a helyes nyelvtant, nem szovegkornyezet fuggo.
Persze, helyes nyelvtannal mar ertelmes is lesz egy szoveg.
6/6 chtt válasza:
Bocs, de ha megnézed a hálón talált példamondatokat, éppen hogy szövegkörnyezet függő... A kérdés, honnan szedte a kérdező ezt a négy szót. Ha így önmagában kapta, akkor az egyes, a kettes és te is megírtad, hogy ez így véletlenül sem jó. De fenntartom, megfelelő szövegkörnyezetbe téve igenis megállja a helyét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!