Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mire használhatom a C1 angol...

Mire használhatom a C1 angol tudásomat?

Figyelt kérdés

Nem régen tettem le a cambridge C1 vizsgát angolból, s arra gondoltam, hogy azért, hogy ne felejtsem el a nyelvet, fordíthatnék szöveget bizonyos szervezeteknél, vagy taníthatnék angolt B2 vizsgára felkészítéshez (akár ingyen is).

Szerintetek ez a tudás elég ehhez?

Csak értelmes és építő commenteket várok. Köszi előre is.

2020. nov. 13. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elemi szinten mindkettő kivitelezhető, azon múlik, találsz-e igényt.

Komolyabb fordítás az adott szakma alapismeretei nélkül nem fog menni, mert többször nem fogod tudni sem az angol, sem a magyar megfelelőt. A nyelvtanítás szintén szakma. Hasonlattal élve, tudod mi az, hogy fázis, nulla, meg konnektor, talán még az ellenállást is, bánni is tudsz velük, és ezért egy lakás elektromos hálózatát kívánod megépíteni.

2020. nov. 13. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"adott szakma alapismeretei nélkül nem fog menni"

Hát ez nagyon így van, bár ha nincs szoros határidő, akkor az ember elkezdi felturbóznia magát. Én mondjuk sosem vállalnék sejtbiológiai értekezést. :D

Hogy mennyire borzalmas tud lenni az adott területhez nem értés, azt egy kb 30 oldalas anyagban láttam, melyet ketten fordítottak. Az egyik ismerte a magyar szakkifejezést, és ívoltó tekercsnek fordította. A másik meg szemlátomást nem, és az eredmény törlős spulni lett. :D A JAG volt egy nagyon hosszú borzalom ebből a szempontból. Csupa katonai kifejezés. Azt valószínűleg aranyos nagymamik fordították félre.

2020. nov. 13. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:
...olvasni nem szeretsz? Az csak a fele ugyan, de aki szokott olvasni, annak nem kínszenvedés. Az meg fontos lenne, mert fájdalmasan gyakorolni, az nem megy sikáig.
2020. nov. 13. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudasod szintentartasahoz csatlakozz vmilyen facebook csoporthoz. Segithesz angolul tanuloknak. De ezzel nem igazan kereshetsz penzt.

English learning and creative writing

2020. nov. 14. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!