Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek jól választottam?

Szerintetek jól választottam?

Figyelt kérdés
Első nyelvnek az angolt tanulom, másodiknak az olaszt választottam. Elmondanátok az olasz nyelv előnyeit és hátrányait a többihez képest? Tehát a többi lehetett volna: Német, francia, orosz. Én franciát szerettem volna, de az sajnos nem indult. Van aki még tud olaszul? Nehéz volt megtanulni? Ha tudok olaszul, tényleg megértek más nyelveket is?
2020. nov. 7. 19:14
 1/1 anonim válasza:

Én angol és német után tanultam olaszul. A nyelvtana nem könnyű, viszont szerintem a legszebb nyelv, a szavak könnyen tanulhatók, könnyen kimondhatók, a némethez képest egy élmény olaszul beszélni vagy olaszt hallgatni.

Szerintem a német jobban hasznosítható, Ausztria és Németország egyébként is eléggé vonzó munkavállalás szempontjából, de itthon is sok német cég van, ahol előny vagy szükséges. Ha turizmusban kötnél ki, ott is előnyösebb. Olaszországon kívül pedig szinte sehol nem mész vele semmire. Viszont ha tetszik a nyelv, szívesen tanulod, esetleg érdekel az olasz kultúra, akkor jó választás lehet, nálunk a németet majdnem mindenki utálta, így nem is igazán szívesen tanulták.

Arra jó az olasz, hogy ad egy latin szókincset, sok szó visszaköszön más nyelvekben.

2020. nov. 8. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!