Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hallottátok már azt a szót,...

Hallottátok már azt a szót, hogy összefeni, például összefeni a nadrágját? Hol találom meg ezt a jelentését leírva? Honnan származik, merre elterjedt?

Figyelt kérdés

Ismerőseim most hallották tőlem először, pedig én ezt teljesen természetesen használom, jelentése: összekoszolja. Viszont sehol nem találtam ezt a jelentését. Példákat találtam a neten ezzel a jelentéssel, CTRL+F a keresés az oldalakon:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 6. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még nem hallottam, nem ismerem. Gugliba beütöd akkor tanulmányozhatod.
2020. nov. 6. 20:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Beütöttem, ezek a találatok jöttek ki, amiket látsz. Semmi magyarázat vagy lexikon hivatkozás, ahol bővebben írnának róla, az eredetéről, elterjedtségének jellemzőiről.
2020. nov. 6. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Elso linkedben bepiszkolast jelent. “Nem tisztogassa folyton sz ulest “. Nem kell tisztitania allandoan sz ulest.

Viszont nagyon rossz a helyesiras, beszed. Nem magyar, inkabb tot, erdelyi magyart sugal.

Speciális huzat a hátsó ülésre.

Nem kell aggódni, hogy kedvence összefeni, felsérti az autóülést. Minden szőrt és az allergént öszegyűjtt. Nem tisztogassa folyton az ülést.

2020. nov. 7. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Masodik link erdelyi, mint ahogy elobb sejtettem.

De csak nem gondolod, hogy kiirsz ide linkeket, amik konyvek, Es vegig olvassuk, hogy megtalaljuk sz egyetlen szot amirol kerdezel?

Egy mondatban levo szot, amirol kerdezel kell kimasolni ide.

2020. nov. 7. 09:25
 5/7 anonim ***** válasza:
összekeni - összefeni
2020. nov. 7. 12:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Sejtettem én is, hogy edrélyi. 4. válaszadónak: azért írtam, hogy CTRL-F-et használjatok a kereséshez, mert azzal pikpak megtalálja a szót a szövegben, nem kell elolvasni a regényt :)
2020. nov. 7. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
#3, 4, 5, ugyanaz a valaszolo vagyok. Mobilon nincs CTRL+F
2020. nov. 7. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!