Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van különbség a "you and me"...

Van különbség a "you and me" és a "you and I" között?

Figyelt kérdés
2010. aug. 9. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Lehet hülyeséget mondok, de talán az I nem helyes? Nem vagyok benne biztos.
2010. aug. 9. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A you and I után mindig ige kell, hogy jöjjön, és csak alanyként állja meg a helyét. Pl. You and I love each other, don't we?

A you and me pedig akkor használatos, ha nem alanyra utalunk vele (hanem mondjuk a mondat tárgya, vagy elöljárószó után), vagy ha alany, de az állítmány hiányzik, pl. Nobody will be there, only you and me.

2010. aug. 9. 16:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Jol irja a masodik. A you and I utan ige kell, tehat azzal kezdesz mondatot. Pl. az helytelen, hogy you and me went to the store yesterday, mert a me nem allhat alany esetben. Ilyenkor azt kell mondani, hogy you and I. Roviden, a you and me tehat akkor helyes, mikor nem alanyesetben (mondat elejen, ige elott) hasznalod. Amugy ne stresszeld ezen magad, meg sok anyanyelvi beszelo is elrontja ezt.
2010. aug. 9. 17:16
 4/6 anonim ***** válasza:
you and I... ekkora hülyeséget... inkább azt mondom hogy "we"
2010. aug. 9. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Jo, de lehet, hogy egy masik szituacioban, egy tarsasagban tobben vannak es ha magyarazol, akkor nem Mary and me lesz, hanem Mary and I.
2010. aug. 9. 20:58
 6/6 anonim válasza:

You and me - téged és engem

You and I - te és én

2010. aug. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!