Az arab nyelvnek több változata van?
Figyelt kérdés
Látom a googleban ,hogy pár kis segéd szót, mondatot leírnak ami Egyiptomi utazáshoz jól jöhet. Nos, nekem van 1 arab barátom aki tanított egy keveset. És van benne eltérés amit ő tanított nekem, meg amit most láttam leirva. Az én barátom iraki. Minden arab ország egy kicsit máshogy beszéli?2020. szept. 27. 13:51
1/3 anonim válasza:
Igen, máshogy beszélnek, elég markáns különbségek vannak. A standard arabhoz az egyiptomi áll legközelebb.
2/3 anonim válasza:
Nem több "változat", inkább dialektusok, mint az angolban az ír/skót/brit..stb. Megértik azért egymást. Nyugati arab országok (Marokkó...) már eléggé bekeverik a helyi berbert ill. a franciát, de ha egy szaudi beszélgetne egy marokkóival, még megértik egymás (kicsit azért meg kell erőltetni magad).
Előző választ annyiban javítanám, hogy a Yemen-i áll legközelebb a standard arabhoz
Egyébként nagyon hasonlít a rendszer a héberhez, annyiban más, hogy a héber dialektusokat már nem beszélik (vagy nagyon kevesen).
3/3 anonim válasza:
2es: kevered az ír, skót nyelveket az angol Írországban és Skóciában beszélt változataival. Te az utóbbira gondolsz, az előbbiek viszont kelta nyelvek, nincs sok közük az angolhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!