Milyen az, aki körtevélyes fejű?
Figyelt kérdés
Mit jelent ez? Sehol nem találom. Talán gyerekkoromban, Leslie L. Lawrence valamelyik (több?) regényében találkoztam vele.2020. szept. 15. 08:31
1/4 anonim válasza:
"Körtve" tájszólással "körte", a többit már ki tudod találni.
2/4 A kérdező kommentje:
Eddig eljutottam én is, de mire vonatkozik?
2020. szept. 15. 13:10
3/4 anonim válasza:
Hát ez nagyon tetszik :D Valószínűleg írói lelemény. Legalábbis én nem hallottam még, és én sem sok értelmeset találok, de a "körtefákkal beültetett" jelentés alapján ( [link] én pattanásos/hímlőhelyes, egyéb bőrhibákkal jellemezhető arcra gondolnék.
Teljesen el tudom képzelni, hogy valakiben a pattanás a körte/körtefa asszociációját váltja ki. Így meg jobban hangzik.
4/4 anonim válasza:
Képzeljed el: nagy agykoponya, keskeny, kis arckoponya - és máris úgy néz ki, mint egy fordított körte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!