Amikor idézőjelbe kerül egy szó, hogyan kell toldalékolni?
Figyelt kérdés
Épp most olvastam egy régi énekeskönyvről, melyről így írnak egy könyvben: Külön fejezetet szentelt a város "veszésé"-nek. Mivel pont azt a már nem használatos kifejezést használta, mely a régi énekeskönyvben szerepel, ezért idézőjelbe rakta a szerző. Viszont a toldalékot kötőjellel kapcsolta hozzá. Az a helyzet, hogy én már az ellenkezőjére is láttam példát, mármint, hogy rendesen hozzá kapcsolaták a toldalékot, és az egészet idézőjelbe rakták. Melyik a helyes?2020. aug. 5. 11:21
1/1 anonim válasza:
Szerintem ha idézünk, azt eredeti formában kell. Pl film: A harag útja. Nem úgy írom, h "A harag útjában" , se nem " A harag útjá"- ban, hanem " A harag útja" című filmben. Tehát ki lehet fejezni másképp is, nem kell ragozni az idézett szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!