Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Elfogult vagyok ha szerintem...

Elfogult vagyok ha szerintem szép a magyar nyelv?

Figyelt kérdés

2020. júl. 8. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem tetszik a magyer, de nem ahogy a magyarok mostanság beszélik. A mai fiatalok, lányok és fiúk elviselhetetlenül affektálva beszélnek, nyivákolva, olykor hadarva vagy éppen elnyújtva. Ha erre még rámegy egy vidéki tájszólás, akkor még szörnyűbb. A másik véglet, amikor minden második mondatban káromkodnak, hogy észre sem veszik. Teljesen mindegy, hogy milyen végzettségű valaki, diplomás vagy szakmunkás, ugyanaz. Mivel sokat járok vonaton, kénytelen vagyok hallgatni. A beszélt magyar nyelv ronda lett, a tv-ben, a hírekben ugyanaz az affektáló beszédstílus.
2020. júl. 9. 17:08
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Az anyanyelvedet nem tudod kívülállóként hallani. Külföldiek már igen. Valamelyik szerint ritka ronda, monoton, mekegős, durva nyelv, de valamelyik azt mondja érdekes. A szép jelzőt nem soktól hallottam eddig.
2020. júl. 13. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!