Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelv mennyire népszerű?

A magyar nyelv mennyire népszerű?

Figyelt kérdés

úgy értem, ha pl külföldre utazol, egy német, angol, olasz, francia, orosz beszélgetést könnyen felismersz. aki nem magyar, az felismeri, vagy kevésbé népszerű ez a nyelv? illetve szerintetek mihez hasonló a beszédünk? úgy értem egy másik nyelvhez.

pl szerintem a lengyel kicsit hasonlít az oroszhoz hangzásra.

2020. júl. 5. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem népszerű mivel kevesen ismerik ezt a nyelvet, márcsak azért is mert kis ország vagyunk. Külföldi ismerősöm azt mondja hogy rossz hallgatni. Számomra az olasz és a román zavaró. Azt hiszem az angol a legkevésbé zavaró a hangzása miatt.
2020. júl. 5. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon nem az. Lényegében a közvetlen szomszédságunkban lakókról mondható csak el hogy esélyes hogy legalább felismerik. Távolabbra élők, hacsak nem kerültek kapcsolatba valamilyen úton módon magyarokkal korábban, valószínűleg fel sem ismernék.

Csak példaképp, én az Egyesült Királyságban élek egy jó ideje, és akik ismeretlenül hallottak magyarul beszélni, tippeltek már töröknek, észtnek, csehnek meg litvánnak is. Magyarnak egyszer se ><

Egyébként fura, de a török volt a leggyakoribb.

2020. júl. 5. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
88%
Engem Csehországban néztek orosznak, amiért magyarul beszéltem, úgyhogy nem is kell olyan messzire menni, hogy ne tudják megmondani milyen nyelvet beszélsz... Gyakorlatilag a közvetlen szomszédos országokon kívüle egy országban sem ismerik fel a magyar nyelvet, hacsak nincs magyar ismerősük.
2020. júl. 5. 14:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kínai férjem szerint a magyar nyelv olyan, mintha egy török megpróbálna oroszul beszélni. Hallott már sok nyelvet. .
2020. júl. 13. 15:43
 5/5 Nati883 válasza:
52%
Nem annyira az.
2020. okt. 25. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!