Elképzelhetőnek tartod, hogy egyszer anyakönyvezhető lesz a Vuk, mint férfinév?
Figyelt kérdés
2020. jún. 29. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Igen, nem is soká.
Igen, de az nem mostanában lesz.
Igen, de az talán évszázadok múlva lesz.
Nem tudom.
Nem hiszem.
Nem valószínű.
Teljesen kizárt dolognak tartom.
21 szavazat
1/7 anonim válasza:
Ha abból indulok ki, hogy már a Frodó, és a Gandalf is adható gyereknek, akkor rövidesen ez is anyakönyvezhető lesz.
2/7 Mansour válasza:
Mivel ez egy létező szerb keresztnév (nem is ritka), és nálunk is élnek szerb nemzetiségűek, úgy gondolom, ilyen alapon ma is anyakönyvezhető (bár teljesen biztos nem vagyok benne).
3/7 mustafa33 válasza:
Igen, de nem mint Vuk a Fekete István kisrókája, hanem a Vuk szerb keresztnévként ami farkast jelent.
4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó Kettő! Én is pont erre gondoltam. Nemrég tudtam meg, hogy a Vuk egy szerb férfinév, ami Farkast jelent. Én mellesleg Mozart első keresztneve, a Wolfgang is azt jelenti németül.
2020. júl. 1. 06:15
5/7 mustafa33 válasza:
Sőt, a magyar Farkas keresztnév is azt jelenti. :-D
6/7 anonim válasza:
#2: a Magyarországon élő nemzetiségek névadására más szabályok vonatkoznak, egy szerb nemzetiségű magyar állampolgár minden további nélkül adományozhatja ezt a nevet, egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!