Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Holland,flamad és afrikaans...

Holland,flamad és afrikaans mennyire érthetőek kölcsönösen?

Figyelt kérdés
Tudom nézzek utána,már utánaolvastam csak szimplán érdekel a véleménye azoknak akik jobban értenek a nyelvekhez akár hobbi szinten is C:
2020. jún. 18. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Az afrikaans a germán egyik távoli leszármazott rokonnyelve
2020. jún. 19. 00:22
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
A holland és a flamand szinte azonos, persze akadnak különbségek, de nem számottevők. Az afrikaans és a holland között van kölcsönös érthetőség, bár az afrikaans számos helyi szót is használ, illetve más nyelvekből is átvett a germán származású telepesektől.
2020. jún. 23. 19:27
 3/5 anonim válasza:
100%

A holland és a flamand valójában ugyanaz a nyelv, kiejtés és szókincsbeli különbségek persze akadnak a két változat között. Úgy kell nagyjából elképzelni, mint az amerikai és a brit angol közötti különbségeket, tehát kölcsönösen érthető a két változat és a különbségek nem akadályozzák a megértést.

Az afrikaans a dél-afrikai holland telepesek nyelvéből alakult/fejlődött ki. Én folyékonyan beszélek hollandul, úgyhogy valamennyit értek az afrikaansból is, főleg leírva. A holland nyelvtanhoz képest egyszerűsödött az afrikaans, például nincsenek benne nyelvtani nemek és az igeragozás is egyszerűbb, mint a hollandban.

2020. júl. 6. 11:33
 4/5 A kérdező kommentje:
3-as beszédben mennyire érted at afrikaanst?
2020. júl. 6. 12:32
 5/5 anonim válasza:
100%

Harmadik válaszoló vagyok.

Valamennyire nyilván függ a témától és a beszélőtől, de úgy nagyjából 60-70%-ban értem az afrikaanst hallás után.

Ezzel kapcsolatban azt tudom elmesélni, hogy amikor Belgiumban tanultam, volt egy műfordítással kapcsolatos óránk, ahol az anyanyelvünkre fordítottunk hollandról, és időnként felolvastuk a csoport előtt a fordításainkat. Volt egy fiú, akinek afrikaans volt az anyanyelve, és amikor rá került a sor, mindig nézett egymásra a csoport, hogy "de hát ez majdnem teljesen ugyanaz, mint a holland eredeti".

2020. júl. 6. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!