Hollandiában a német nyelvvel mennyire lehet érvényesülni ?(mert csak németül tudok)
Tanítottam hollandot németül beszélő embernek, és azért nem egy az egyben ugyanaz, illetve nem a német egyszerűsített változata :) Az tény, hogy ez a tanítvány nagyon gyorsan tudott a tananyaggal haladni, mivel tudott angolul is meg németül is. Igeidők talán inkább az angol igeidőkhöz hasonlítanak, habár a hollandok "voltooid deelwoord"-jának megfeleltethető dolog van a németeknél, illetve a modális segédigék (kunnen, mogen, zullen, willen stb) kb egy az egyben ugyanazok meg ugyanúgy kell használni őket. Van egy csomó hasonlóság, de azért akad különbség bőven. Amit észrevettem, hogy a németeknél más a szósorrend. Én nem tudok németül annyira, de ez a tanítványom fura sorrendet használt, amikor próbált improvizálva hollandul beszélni. Persze érthető volt, és nagyon ügyes volt, csak nehezére esett "átállni" a hooland szósorrendre. Illetve a kiejtése is picit németes volt. Ez nyilván bocsánatos bűn és ezért senki sem szólná meg.
Úgyhogy ha ki akarsz költözni, akkor érdemes lehet megtanulni a nyelvet, nem fog túl sok gondot okozni. Turistaként a német is jó. Sokan tudnak németül, legtöbben legalább megértik a németet. Angollal jobban jársz, mivel azt szinte mindenki érti és beszéli. Csomó munkahelyen az angol ugyanolyan fontos, mint a holland.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!