Miért írják alá az emaileket kisbetűs névvel?
Párszor láttam már, hogy (pl.) a tanáraim kisbetűvel írják alá a leveleket, amiket online küldenek.
Pl.:"
Köszönöm szépen
viktória király
"
Vagy csak simán odaírja a végére:"
réka
"
Ez valami szokás lehet? Ami esetleg csak tanárok között dívik? Tud erről valaki valamit?
Köszönöm
Ki tudja?
De szerintem egyik oka lehet az is, hogy sokan nem most kezdték el az Internet használatát.
A kezdetekben a felhasználónevek kisbetűsek voltak és sok site-on ez volt az alapértelmezett nicn is. Egész egyszerűen elterjedt a kisbetűs név használata - aki nagybetűvel írta, az gyakorlatilag világgá kürtölte, hogy frissen regisztrált és fogalma sincs a netes szokásokról.
Persze ma amikor gyakorlatilag mindenki a neten lóg, már csak igen kevesen ismerik a Netiquette-et és érthetetlennek találják ezeket a konvenciókat.
#1 Tényleg nem sok embernél láttam ezt, de meglepő módon előfordul ilyen is.
#2 Nekem ez az indoklás azért sántít, mert előtte meg ír egy oldalnyi levelet, arra nem lusta.
#3 Ez is jó indoklás lenne, de akkor miért írnak bele ékezetet? Aki kisbetűvel írja a nevét, de ékezettel, az is világgá kürtöli, hogy "frissen regisztrált és fogalma sincs a netes szokásokról." Szerintem.
Köszönöm mindenesetre a válaszokat, de ha van valakinek valami ötlete még, szívesen várom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!