Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolok miért ennyire...

Az angolok miért ennyire sötétek helyesírás kapcsán?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal elfogadhatóbb, hogy egy magyar "mért"-et ír a "miért" helyett vagy "muszály"-t ír a "muszáj" helyet. De hogy lehet például "they're"-nak leírni azt, hogy "their"? Fel se tűnik az illetőnek, hogy a they are teljesen mást jelent, mint a their?
2020. máj. 30. 21:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted elfogadhatóbb. Szerintem meg nem.

Ahogyan nem minden magyar sötét "helyesírás kapcsán", ugyanúgy nem minden angol sötét.

2020. máj. 30. 22:01
 2/29 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted nincsenek a helytelen írásnak fokozatai, egy ly-j hiba pontosan ugyanolyan rossz, mint egy súlyosan értelemzavaró hiba?
2020. máj. 30. 22:04
 3/29 anonim ***** válasza:
19%
Az első biztos nyelvtan náci.
2020. máj. 30. 22:13
 4/29 anonim ***** válasza:
77%
Engem mindegyik zavar, de van abban valami, hogy vannak fokozatai a helyesírási hibáknak.
2020. máj. 30. 22:15
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Fú örülök, hogy nem csak én gondolkoztam el ezen😂 Nyáron kint dolgoztam Amerikaba, es annyira kinosan ereztem magam amikor nekem kellett lebetűzni az ott élő, legalább 20 éves kollégáimnak a szavakat....és tényleg alap szavakat se tudnak sokan leírni...
2020. máj. 30. 22:31
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne elfogadhatóbb a magyar hiba? Hát nem tojom én le, hogy más nemzet mennyire igénytelen? Én magyar vagyok és a magyar anyanyelvemmel foglalkozom. Egy igényes ember számára alapvető, hogy helyesírási hibák nélkül írjon és választékosan beszéljen. Az ú jszabályzat bevezetése óta nekem is van olyan, amit meg kell néznem. Ha nem tudom, utánajárok. Ez a "mért, vok, naon, muszály, tudnák, tudhassa" -akkora szarvas hibák és slendriánságok, hogy ezek semmilyen módon nem elnézendőek.
2020. máj. 30. 22:43
 7/29 A kérdező kommentje:
Sznob vagy.
2020. máj. 30. 22:45
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
3-as! Szerintem marha idegesítő, hogy minden anyanyelvére igényes embert lenyelvtannáciztok. Ha te igénytelen vagy, és nem érdekel, hogy te és a környezeted mennyire helyesen beszéltek, akkor inkább azzal kellene foglalkozni. Csak sajnos már minden "gáz" és nevetség tárgya, ami normális. A deviáns pedig az éltetendő.
2020. máj. 30. 22:46
 9/29 anonim ***** válasza:
71%
7es vagyok, szerintem mo-n többnyire akkor rossz a helyesírás ha analfabetizmus van jelen, valamint a hátrányos helyzetueknel fordul elő gyakrabban, viszont amerikaban nem talaltkoztam olyannal aki helyesen tudna irni, vagy ne kerdezte volna meg legalább 1 alap szónak a leírását, rengetegen nem tudnak írni, aki nem tapasztalta, annak ez hihetetlennek tűnik, mivel az angol nem egy nehéz nyelv, baromi egyszerű a szavak leirasa. Magyar nyelvben jóval több betűből áll az abc, szerintem egy j/ly hibát el lehet néha-néha nézni, én rengeteget olvasok, jól is írok, mégis ha mondjuk beadandót írok elofordul, hogy vannak benne hibák, ez annak is koszonheto, hogy tetszik vagy sem de ma már mindenki telefonon pötyögve éli az életét, ahol csak gyorsan leirod, tobbnyire ekezetek nélkül (en is telorol irtam most, latszik is😂)
2020. máj. 30. 22:57
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Pont amiért mindenki más is. Legalábbis pont ugyanannyi értelme van bármelyik népre általánosítani.

Angolok között is sokan írnak helyesen, sokak helyesírása pedig pocsék, igen, de ez hol nincs így?

Milye, valamilye, lessz, utánna, meg vesz, ki olvas, aggy, mennyé, stb.

2020. máj. 31. 03:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!