Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolok miért ennyire...

Az angolok miért ennyire sötétek helyesírás kapcsán?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal elfogadhatóbb, hogy egy magyar "mért"-et ír a "miért" helyett vagy "muszály"-t ír a "muszáj" helyet. De hogy lehet például "they're"-nak leírni azt, hogy "their"? Fel se tűnik az illetőnek, hogy a they are teljesen mást jelent, mint a their?
2020. máj. 30. 21:51
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Persze, mert bármit is linkelnék ide, vagy az lenne az érv, hogy gyerekek írták, vagy az, hogy egy igénytelen felnőtt írta, vagy az, hogy egy példa nem reprezentatív.

Vagyis bármit hoznék fel nektek, ti megtalálnátok a kibúvót, hogy ne kelljen lehülyézni az angolokat.

2020. jún. 2. 13:56
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A probléma hogy eleve semmilyen érv nem szól az állításod mellett. A "vannak, akik helytelenül írnak" nem egyenlő azzal, amit szeretnél itt bekamuzni mindenkinek, mivel ilyen példákat tengerszámra lehetne hozni bármilyen nyelven.
2020. jún. 2. 14:12
 23/29 A kérdező kommentje:
Itt is az egyik válaszoló elmondta, hogy állandóan neki kellett javítani Amerikában az amerikaiak írását. Kérdem, Magyarországon egy kínai éttermes jobban tud írni, mint egy munkásosztályból származó ember? Nyilván nem.
2020. jún. 2. 14:20
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

"Itt is az egyik válaszoló elmondta, hogy állandóan neki kellett javítani Amerikában az amerikaiak írását. Kérdem, Magyarországon egy kínai éttermes jobban tud írni, mint egy munkásosztályból származó ember? Nyilván nem."

Az olyan nyelveknél, mint az angol, ahol a kiejtés és az írásmód nem annyira következik egymásból, elképzelhetőnek tartom, hogy aki tanulja a nyelvet, helyesebben ír, mint aki anyanyelvű. (Ezt csak a helyesírásra értem, nem a nyelvtanra.) Ugyanis a tanuló amikor megtanul egy szót, akkor rögtön megtanulja az írásmódját (és jó esetben a kiejtését), míg egy anyanyelvi csak utólag tanulja meg a szó írásmódját, amit már ki tud ejteni.

2020. jún. 2. 15:06
 25/29 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom (és az előző válaszoló ennek a jelenségnek még a meglétét is tagadni próbálta).
2020. jún. 2. 15:13
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Sehol senki nem próbált ilyesmit tagadni. Viszont ebben sincs semmi specifikus ami csak az angol nyelvre lenne jellemző, márpedig a te hazugságod ez volt.
2020. jún. 2. 15:48
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
#26-nak igaza van, nem csak az angolokra jellemző ez, a spanyol anyanyelvűek jó része is eléggé sötét a helyesírás terén. Amellett, hogy az összes olyan hangot, amit többféleképpen lehet leírni, képesek elrontan (pl: b/v, ll/y, ge-gi/j, ce-ci-z/s, h/-), még az ékezetek is eléggé véletlenszerűen használják, pedig egyértelmű szabályok vannak arra, hogy mikor kell kitenni a hangsúlyos szótagra.
2020. jún. 2. 16:29
 28/29 A kérdező kommentje:
Én a magyarhoz viszonyítva kérdeztem.
2020. jún. 2. 16:42
 29/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem verik annyira beléjük mint Magyarországon. Angliában simán átmentem angolból úgy hogy az anyanyelvi szintit írtam én is. Magyarországon olyan háklis tanárom volt hogy azt hittem megbuktat pedig az átlaghoz képest helyesebben írtam szerintem (most már kevésbé)
2020. jún. 7. 22:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!