Amikor levet írunk angolul, akkor mi lehetne a megszólítás a "dear"-en kívül?
Pl az is jó, ha úgy kezdjük, hogy Good morning?
Vagy az levelezésben nem a legjobb?
Nem igazán szokás így kezdeni, hogy jó reggelt, magyarban sem.
Viszonylag sokat levelezek munka miatt angolul,hivatalos levelekben is mindig Dear-t használunk, illetve ha nem tudoda címzettek körét a "to whom it may concern" a bevett formula.
Nem, az angolok is mindig Dear-rel kezdenek, hivtalos levélben is, emailben is. Ha kihagyod, bunkóság.
Baráti levelezésben lehet Hi vagy Hello, de nem iskolai feladatoknál, hanem a valóságban.
Nekem írt így valaki levelet és úgy véltem, hogy akkor lennék udvarias, ha hozzá hasonlóan én sem használnám a "dear"-t. Nem baráti levelezés, de túl hivatalos sem.
Még kialakulóban van a levelezés.
Az a baj, hogy neked mi "tűnik" jónak, annak semmi köze a helyeshez...A "Dear..." ugye a magyar "Kedves" ÉS "Tisztelt..."-et is kiváltja, és ha udvarias megszólítást akarsz, akkor nincs alternatívája. Magyarul sem kedzheted el önkényesen a "Tisztelt"/"Kedves" megszólítást kiváltani.
(Egyébként a neve [link] )
Az ismerősökkel/közeli kollégákkal való napi e-mailezés az más, ott megengedhető (sőt megszokott) ilyen, hogy "Hi/Hello ____, " (vagy akár csak a név titulus és külön bekezdés nélkül), amiket #4es ír. Akár "Jó reggelt", ha neked pont az hiányzik.
De komolyan, gondolj bele, hogy magyarul úgy indítasz, írt üzenetben, hogy Jó reggelt Jenő/Kovács asszony/kollégák. Bizarr, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!