Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Létezik olyan kifejezés hogy...

Létezik olyan kifejezés hogy "hapci illatú"?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban hallottam néha és most hirtelen eszembe jutott. Ha van ilyen kifejezés (amúgy szerintem ez egy baromság) akkor mit akar ez jelenteni? Egyáltalán hogy lehet valaki tüsszentés illatú? Akkor miért nem mindjárt "kuc-kuc" (asszem ez a köhögés "becézése") illatú?
2020. márc. 28. 07:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Ilyet életemben nem hallottam, pedig a 20. század első felében születtem.

Szerintem tréfás kifejezés lehetett, kisgyerekeknek való meghatározással.

2020. márc. 28. 08:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Unokatesóm kislánya minden növényt "hapcivirág"-nak hívott.

Ebből kiindulva a virágillatot jelentheti.

2020. márc. 28. 09:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Csak kíváncsiságból rákerestem a neten, és találtam 2 olyan oldalt, ahol ezt a kifejezést használják, TEHÁT EZ EGY LÉTEZŐ KIFEJEZÉS:

[link] (48053-as hozzászólás, ráadásul egy valószínűleg idős embertől, ugyanis az unokáját említi)

[link] (20390-as hozzászólás, ráadásul ugyanaz a személy, ugyanaz a fórum)

# 2

Amúgy válaszírás közben láttam hogy érkezett ez a válasz. Valószínű hogy tényleg "virágillatot" akar jelenteni (bár tényleg hülyén jön ki, hogy "illata legyek a tüsszentésnek").

2020. márc. 28. 09:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a "hapcivirág" és a "hapci illat" valószínűleg onnan származhat, amikor a fiatal néhány éves gyerek érez valami erős, amorás, virágos illatot, ami őt pl. tüsszentésre ingerli, ezért ezt a jelenséget úgy tudatosítja az agyában, hogy az illathoz hozzárendeli a tüsszentést is és így jön létre a "hapci-illat".
2020. márc. 28. 09:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Atyaég! Az idiota (bocsi!) kérdéseddel szinte a gyerekkoromba repitettél vissza! Tényleg sokszor láttam olyan játékot/jelenetet amikor kisgyerekkel megszagoltattak valamilyen virágot és utána hapcizni "kellett". Lehet, hogy összefüggésben a szénanáthával, allergiával? Valoszinüleg valami ilyesmiröl van szo nálad is. (Azért én köszönöm a kérdést:-)!)
2020. márc. 28. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Az hogy valaki használta egy fórumban 2 alkalommal, nem jelenti azt, hogy ez rajta kívül bárkinek is jelent valamit. Én is egymás mellé tudok írni 2 tetszőleges szót, attól még nem lesz valós értelme mások számára.

Bár létező, hiszen le van írva, de nem közhasználatú.

2020. márc. 28. 13:13
 7/7 A kérdező kommentje:

# 5

Nagyon szívesen! 🙂 Őszintén örömömre szolgál hogy az én "idióta" (ami valljuk be, tényleg az) kérdésemmel örömet tudtam okozni másoknak. 😀

2020. márc. 30. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!