Létezik olyan kifejezés hogy "hapci illatú"?
Ilyet életemben nem hallottam, pedig a 20. század első felében születtem.
Szerintem tréfás kifejezés lehetett, kisgyerekeknek való meghatározással.
Unokatesóm kislánya minden növényt "hapcivirág"-nak hívott.
Ebből kiindulva a virágillatot jelentheti.
Csak kíváncsiságból rákerestem a neten, és találtam 2 olyan oldalt, ahol ezt a kifejezést használják, TEHÁT EZ EGY LÉTEZŐ KIFEJEZÉS:
[link] (48053-as hozzászólás, ráadásul egy valószínűleg idős embertől, ugyanis az unokáját említi)
[link] (20390-as hozzászólás, ráadásul ugyanaz a személy, ugyanaz a fórum)
# 2
Amúgy válaszírás közben láttam hogy érkezett ez a válasz. Valószínű hogy tényleg "virágillatot" akar jelenteni (bár tényleg hülyén jön ki, hogy "illata legyek a tüsszentésnek").
Az hogy valaki használta egy fórumban 2 alkalommal, nem jelenti azt, hogy ez rajta kívül bárkinek is jelent valamit. Én is egymás mellé tudok írni 2 tetszőleges szót, attól még nem lesz valós értelme mások számára.
Bár létező, hiszen le van írva, de nem közhasználatú.
# 5
Nagyon szívesen! 🙂 Őszintén örömömre szolgál hogy az én "idióta" (ami valljuk be, tényleg az) kérdésemmel örömet tudtam okozni másoknak. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!