A "cula" kifejezés Szabolcsból ered?
Figyelt kérdés
Az újfehértói nagyim mondogatta nekem mindig amikor fürdetett, hogy "vedd le a culád!". Azóta csak elvétve találkoztam ezzel a szóval, szintén főleg szabolcsi ismerőseim szájából hallva.2020. márc. 20. 09:51
1/12 anonim válasza:
Igen 😀
Azt jelenti hogy ruházat.
2/12 anonim válasza:
Azt én nem tudom, honnan van, de máshol is ismerjük ezt a szót.
4/12 anonim válasza:
Te nagy cula.
Te nagy gyerek. Mint ruhazat, soha nem hallottam.
5/12 anonim válasza:
Borsodból ismerem, szintén ruhára használva.
6/12 1112 válasza:
A cula az nem olyan, mint a csula, vagyis köpet? Nekem még az osztálytársaim azt is használták, hogy "lecsulta"/"lecsúlta". Ez az ige verziója. Amúgy Pest környéki kisvárosban lakom. :)
7/12 veterán vas válasza:
Miskolci vagyok, nálunk is ruházatot jelent.
Gondolom, a cucc-ból ered.
Pl.a milyen cula v. milyen cucc volt rajta, annyit resz milyen ruhában volt?
Viszont ha a már pacuha, akkor rendezetlen ruházatú.
Szép ez a nyelv! :D
8/12 anonim válasza:
Újkori megfogalmazással: culánó.
9/12 anonim válasza:
Én is gyakran hallottam, hogy te egy nagy cula vagy, de nem ruhára, hanem inkább éretlen gyerekre, de nem Szabolcsban, hanem Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!