Salzburg városában mennyire erős a dialektus jelenléte?
Azt tudom, hogy Ausztriában elég sajátos, a bajorhoz közel álló dialektusok vannak, amiket széleskörben használnak. Minden régiónak megvannak a sajátosságai, így pl. Bécsnek, Stájerországnak vagy Tirolnak is.
De őszintén szólva Salzburg tartományról és főként a fővárosáról még semmit sem hallottam. Ott is erős a dialektus jelenléte? Ott fekszik a német határ mellett, nem volt nagy hatással rá a Hochdeutsch? (Tudom, Németországban is kismillió dialektus van, de tapasztalataim alapján ott sokkal inkább beszéli mindenki a közös Hochdeutsch-ot, míg Ausztriában ez eléggé kétséges.)
https://www.youtube.com/watch?v=k-EPtMAD3rU
Itt salzburgi embereket interjúvolnak meg, döntsd el magad, hogy mennyit értesz belőle! Szerintem "átlag" osztrák németet beszélnek, én nem hallok ki jellegzetes dialektust az interjúalanyoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!