Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van angolul?

Hogy van angolul?

Figyelt kérdés

"egy havi adag" vagy három havi adag...

Szövegkörnyezet: Én nekem nem kell a fél havi adag vitamin, elég a két havi adag

2019. dec. 18. 07:04
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
(3)monthly dose
2019. dec. 18. 08:38
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
I wont be needing the half monthly supply of vitamins, the two months worth will do.
2019. dec. 18. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Nem nagyon használják a félhavi kifejezést, habár létezik. Én így fogalmaznám meg.

I don't need two doses per month, a monthly supply will do for me/ will be enough for me.

2019. dec. 18. 16:28
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Hát csak ez aztán végképp értelmetlen. :D Ennek csak akkor lene értelme, ha elhangozna, hogy egy havi adag az egy dose. Akkor meg hátulról van mellbeszúrva. :D

Ami azt illeti, a kérdésbeli is értelmetlen. :D Értelmet #2 kölcsönzött csak neki, amennyiben és ha arról volna szó, hogy nem kérek két és fél hónapi adagot, mert a két hónapi elég.

Amúgy az, hogy "nem kell a fél havi adag vitamin, elég a két havi adag", az akkor értelmezhető, ha a két havi adag kisebb, mint a fél havi. :D De az sem egy egyszerű elképzelés. Ez már a hatodik dimenzió. :D A Föld bolygón egy fél hónap kevesebb, mint egy hónap, nehogy kettő. :D

2019. dec. 18. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Kerdezo, felcserelte a ket es fel szavakat.

I don’t need/want two months’ supply of vitamins. Half a month’s will do

adag - = doze

One month’s doze

Three months’ doze

2019. dec. 19. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a doze (off) elszunnyadást jelent. Szerintem te a dose-t (dózis) ajartad írni.
2019. dec. 20. 11:32
 7/7 anonim ***** válasza:
#6, koszi. Habar sehol nem irtam, hogy doze off, de igen, dose dosage-t akartam irni.
2019. dec. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!