Tanultok valami egzotikus, kevésbé széles körben elterjedt nyelvet?
Én ugyan tanulok indonézül, de azt 260 millióan beszélik, szóval relative gyakori nyelv.
Emellett viszont éppen azt a hiri motu nyelvet gyakorlom, amelyet mindössze kb. 200 000-en beszélnek Pápua Új-Guineában. Vannak is az interneten motu anyanyelvű ismerőseim.
Megy még egy kicsit a szintén pápuai tok piszin is, amely egy kreol közvetítő nyelv az országban. Egyre többen használják, sokszor a kisebb nyelvek (köztük a motu) rovására.
Angolul, németül, franciául is tudok, mivel mégiscsak Európában élek.
Valahogy mindig együtt látom a finneket a görögökkel. :D
Ez valami véletlen?
Szlovák nem tudom mennyire egzotikus bár nekem nagyon könnyű mert a cseh és a magyar a 2 anyanyelvem a szlovák meg kb 90 százalék cseh 10 százalék magyar :D
Angolt nyilván de azt lehetetlen elkerülni főleg,hogy mindenki kiskorától tanulja.
Ezeken kívül eszperantó,portugál és afrikaans.
Szlovák: számomra eszméletlen izgalmas kultúra+nyaranta mindig oda járunk
Eszperantó:maga a nyelv nagyon megtetszett,az egésznek a hangzása így beleszerettem
Afrikaans:érdekel az afrikanerek történelme
Portugál:egyetemen kellett egy idegen nyelvet tanulni,az angolt untam,eszperantó és szlovák akkor nem volt így ez lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!