Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Koreai vagy japán nyelvtanulás...

Koreai vagy japán nyelvtanulást ajánlanátok, melyiket lenne érdemesebb? 🇰🇷🇯🇵

Figyelt kérdés

Eleinte a japánt kedveltem, de megtetszett a koreai is. Úgy gondoltam, szívesen megpróbálkozni valamelyikkel.

Eddig németet tanultam,idén nyelvvizsgátam belőle, de valahogy sosem szerettem úgy igazán, annyira nem is ment. A japánz viszont mikor "megismertem" nagyon megtetszett, így később a koreaival is így jártam.

Olvastam olyat, hogy a japánt kiejteni könnyebb, írni nehézkesebb; a koreait pedig kiejteni/beszélni nehezebb, az írása pedig egyszerűbb, mivel van hozzá egy "ABC" és ennyi.

Igazából sorozatokból, animékből, zenékből én is észrevettem.

Valamint olyat is olvastam, hogy japánt azért lenne könnyebb, mivel több könyv vagy akár netes oldal, segítség van hozzá, hogy magyar nyelvről megtanulhassa az ember. A koreai pedig inkább angol nyelvről, mivel több angol alapú könyv van.

Az angol viszont nem igazán megy, nem is tanultam igazából, de persze néhány egyszerű dolgot megértek.

Esetleg előbb ássam bele magam az angolba, mivel ez úgy is mára már tényleg egy alap nyelv, amit jó ismerni? Esetleg a koreai vagy japán lehet előnyös,ha megtanulom,vagy inkább csak "magamat szórakoztathatom vele"? Mit gondoltok?

Valaki tud akár könyvet vagy bármit javasolni ezzel kapcsolatban? Vagy akár véleményt írni a tapasztalatairól, bármiről?

2019. dec. 3. 21:59
 1/2 anonim válasza:

En japant tanulok kb egy honapja. A kanjikat is tanulom es a hiragana abct mar tudom is nagyjabol. An egy apo, a hellotalk, ott lehet megosztani keoeket es nyelvet tanulni ugy hogy masokkal beszelgetsz. Neha ha unatkozok elovesz a telefonom es kanjit vagy szavakat tanulok.

Youyubron is van egy csatorna amit tudsz hallgatni mikozbe setalsz, fozol, rajzolsz stb. A japan mindenbizonnyal konnyebb szerintem

2019. dec. 8. 16:57
 2/2 anonim válasza:
Ja es a hiragana is abc ha ugy vesszuk es melle jon a katakana amit inkabb a kulfoldrol atvett szavakhoz hasznalnak vagy nevekhez.
2019. dec. 8. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!