Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Íreknek nem gáz, hogy szinte...

Íreknek nem gáz, hogy szinte teljesen elveszett a nyelvük?

Figyelt kérdés

2019. okt. 16. 07:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ha TE jobban tudod, akkor minek a kérdésed?????

Az írek jó része beszél írül, és az iskolában tanítják is, föleg a helyesírás miatt.

Ha nem csak hözöngenél, hanem utánajárnál a témának, nem írnál ilyen osotbaságokat!

2020. febr. 6. 07:49
 12/22 anonim ***** válasza:
Én mint Írországi lakos többet tudok mint te(én írtam:"az Ír nyelvet az iskolákban is...")!
2020. febr. 8. 01:36
 13/22 A kérdező kommentje:
többet tudsz de mégse jó amit írsz, egy saját nyelv amit szabad népként nem használnak anyanyelvként az bizony elveszettnek tekintendő!
2020. febr. 8. 02:45
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha te azt gondolod, hogy te tudod jól. Akkor NE TEDD FEL A KÉRDÉST!
2020. febr. 8. 13:38
 15/22 anonim ***** válasza:
HAsználják anyanyelvként is, mindig is használták, csak nem nyilvánosan, hanem a saját otthonukban
2020. febr. 8. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:

# 4. Kérdező komment.

Ezt én is tudom.

2020. febr. 9. 09:27
 17/22 A kérdező kommentje:
na belehallgattam ebbe az ír nyelvbe, olyan hülyén hangzik, mintha az angol meg holland és svéd keveréke lenne, nem csodálom hogy nem használják
2020. febr. 9. 19:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö: egyre jobban bizonyítod, mennyire ostoba vagy!

Nem tudom, miért nem fogod fel, hogy az írek HASZNÁLJÁK a nyelvüket, emellett még véletlen sem olyan, "mintha az angol meg holland és svéd keveréke lenne". ha te ezt gondolod bele, akkor még a hallásoddal is bajok vannak!

Emellett nem hiszem, hogy bármilyen nép is azért használja a saját nyelvét, mert másik népeknek tetszik!

2020. febr. 9. 19:22
 19/22 A kérdező kommentje:

egy másik Írországgal kapcsolatos kérdésem:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..

jöhetnek a válaszok ide is

2020. febr. 9. 19:33
 20/22 anonim ***** válasza:
55%
Érdekes a másik cikked is (amit már korábban is láttam és nem gondoltam volna, hogy te írtad) de először is: Itt választ adni egy másik kérdére ütközik a gyakorikérdések szabályzatával. Másodszor viszont abban igazad van, hogy az ír hasonlít az angolra (a hollandra nem, de ezt most hagyjuk): Bí = to be, Sí = She.
2020. febr. 9. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!