Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van itt olyan aki tud arabul?

Van itt olyan aki tud arabul?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig tartott mire folyékonyan tudtatok arab szöveget olcvasni, van itt esetleg valaki aki tanitja is ezt a nyelvet?

2019. szept. 12. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Én két évig tanultam, de feladtam, se a tanár se a tankönyv nem volt jó, kínszenvedés volt. Azt tudnod kell, hogy habár az írást meg tudod tanulni pár hét gyakorlás által, de mivel a rövid magánhangzókat nem írják le (csak a Korában/Bibliában, vagy a nyelvkönyvekben), ezért ha nem ismered a leírt szót, nem fogod tudni elolvasni, csak találgatni, hogy hogyan helyettesítgesd be a magánhangzókat. A nyelvtan is elég bonyolult szerintem.
2019. szept. 12. 10:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. szept. 13. 11:14
 3/4 anonim ***** válasza:
28%

Anyanyelvi környezetbe kb 3-4 hónap alatt megtanulsz arabul. Az írni olvasni nem tudok, Szír/Jordán dialektust beszélem.

A lényeg hogy minél többet használd a nyelvet,iskolába max az írást érdemes elsajátítani

2019. szept. 19. 21:29
 4/4 Zolály ***** válasza:
100%
Szia, én tavaly februárban kezdtem az arabot (na jó, az írást már benyaltam előtte, nem nehéz abszolúte), és úgy gondolom, hogy ha elég energiát belefektetsz, és tényleg érdekel a nyelv, akkor egész gyorsan lehet haladni. Én most az Indul a karaván (alapfokú könyv) 8. leckéjénél, kb. 70-80%-ánál járok, előreláthatólag ez évben még befejezem a könyvet. Írj nyugodtan, ha van kérdésed ;)
2019. okt. 17. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!