Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ti hány nyelvet beszéltek?

Ti hány nyelvet beszéltek?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy milyen nyelveken tudtok kommunikálni majdnem folyékonyan, tehát a nyelv nagy részét értitek, és ha most kommunikálni kéne egy idegennyelvűvel, akkor simán elboldogulnátok, nem okozna gondot a kommunikáció.

Köszönöm.

2019. aug. 9. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
A magyar mellett az ukránt, angolt nagyon minimálisan, érteni nagyjából, de beszélni nem merek. Az ukránból adódóan (mivel szláv nyelvek) elég jól megértem a szlovákot, horvátot, oroszt, cseh nyelvet is, de beszélni nem tudnék, csak sok a hasonlóság, így elég érthető.
2019. aug. 9. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Érettségi magasságában 2 idegen nyelv simán ment, mostanra az egyik elkopott sajnos, mert csak a másikat használom.
2019. aug. 9. 12:32
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Magyaron kívül, két nyelven. Tanultam még 4 nyelvet, de nem használtam, szinte semmi nem maradt, pedig az egyiket 8 évig tanultam általános iskolában.

Egyébként szerintem kicsit felesleges 2-3 nyelvnél többet tanulni, kivéve ha valakinek nagyon jó érzéke van hozzá.

2019. aug. 9. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Magyar, angol szinte folyékonyan, és románul tanulok már 7 éve általánosban, de csak mert nem volt jobb lehetőségem. Nem beszélem jól a nyelvet, de nem is akarom, mert 8. után nem fogok vele már foglalkozni. Úgyhogy még csak 2, de tervezek még más nyelvet is tanulni.
2019. aug. 9. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Angol C1, német B2 (azért nem ment valami fényesen, csak muszájból csináltam meg), most kezdem a kínait, mert fordító/tolmács szeretnék lenni.
2019. aug. 9. 13:46
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Magyar-angol kétnyelvű családból származom, mind a kettőt folyékonyan beszélem. Ezen kívül spanyolul is tudok, meg tudom értetni magam, de inkább a szókincsem nagy, nyelvtanilag nem beszélem helyesen. Japánul szóban középszint körül vagyok, írásban a kandzsik nem mennek, viszont hiraganát és katakanát tudok teljesen folyékonyan olvasni (kb. olyan sebességgel, mint a latin betűket), de nem mindig értem, amit olvasok.
2019. aug. 9. 14:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Erősen próbálkozom a magyarral, de sajnos így sem mindenki érti amit mondani szeretnék. Nem viccből írom ezt, szerintem jellemző az emberekre, hogy félreértik vagy nem akarják érteni egymást, nem tudom miért. Természetesen nekem is van egy nagyon magas eredménnyel teljesített nyelvvizsgáról papírom, csak sajnos német nyelvből, ami pont sehova nem kellett, de még a németekkel is angolul beszélgettünk, pedig az sem megy egy olyan szinten, hogy ne érezném magam közben úgy, mintha sosem jutna eszembe a megfelelő szó. Folyékonyan beszélgetni szinte csak betanult szófordulatokban tudok, ettől úgy érzem magam mint egy turisztikai kisokos, szóval nem szeretek idegen nyelven beszélni, de még olvasni is lusta vagyok. Ennek ellenére, eddig minden országban megértettem magam, és ezt halál komolyan az activityzős buliknak tudom be, mert végső esetben rajzolok, és ez működni szokott.
2019. aug. 9. 15:13
 8/10 Metionin ***** válasza:
Angol, finn, kis gyakorlás után német (17 évig tanultam de 10 éve nem használtam). Svédül és észtül nagyon alap szinten, attól függ hogy van-e rá szókincsem amiről épp szó van. Meg ugye magyar.
2019. aug. 9. 20:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Angolul és szlovákul. Nem vagyok tolmács, de megértek mindent és meg is tudom magam érttetni mindkét nyelven.
2019. aug. 11. 01:13
 10/10 anonim ***** válasza:

2 idegen nyelven: angol es francia.

Regen a franciat is hasznaltam a munkamhoz, de mar nem, igy az sajnos kicsit elkopott (foleg beszedben, mert azert erteni ertem), az angolt mindennap hasznalom, az meg fejlodik. :)

2019. aug. 19. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!