Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi volt a legviccesebb dolog,...

Mi volt a legviccesebb dolog, amit eddig hallottál külfölditől magyarul, vagy te mondtál valakinek idegen nyelven?

Figyelt kérdés
Pl. kívánok helyett azt mondták nekem, hogy kívánlak, stb. Persze ettől függetlenül tiszteletre méltó dolog, hogy valaki idegen nyelvet tanul, és érthető, hogy nem lesz egyből olyan, mint egy anyanyelvi beszélő.

2019. aug. 6. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy pincérfiú aki udvarolni akart, és elkezdett Lajosnak szólítani :’DD mint kiderült valami magyar kollégája megszivatta azzal, hogy ezt kell mondani a szép lányoknak:D
2019. aug. 6. 22:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Én olyat hallottam egy ismerősömtől, hogy megkérdezte egy külföldi tőlük, hogy hogy van a thank you magyarul. Ők még azt mondták neki, hogy "nokedli", így hát a srác mindenhol udvariasan azt ismételgette...
2019. aug. 6. 22:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szintén első vagyok:D egy srác ausztriában kérdezte honnan jövök, mondtam magyar vagyok.. erre megszólalt: “áh, segged szép”

Kiderült, hogy Szegedre gondolt, csak nem tudta kimondnai😂

2019. aug. 6. 22:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mondtam, primitív angolsággal, hogy Give me fire, please? Tüzet akartam kérni a cigizéshez, a brit hölgyek meg dőltek-borultak. Mint kiderült, a fenti mondat jelentése inkább Gyújts lángra, szenvedélyre.
2019. aug. 7. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy étterembe vittük külföldi vendégünket, és mindenképpen ő akarta állni a számlát.

Mikor a főúr odajött, hangosan megszólalt: Fizetni szívesen!

(Összecserélte a "kérem" és a "szívesen" szavakat, amelyeket a "köszönöm" után hallott.)

Mindenki mosolygott, ritka az a vendég, aki "szívesen" fizet.

2019. aug. 7. 11:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy "idegenbe szakadt hazánkfia" külföldi felesgével látogatott haza. Vonattal jöttek, és a nej megkérdezte: Hogy lehet, hogy Magyarországon minden vasútállomást "kijárat"-nak hívnak? Minden városnak ez a neve?
2019. aug. 7. 11:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy külföldi származású ismerősöm mondta: "Csak akkor sültem szembe vele, hogy nincs nálam pénz" :)
2019. aug. 21. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmtől Máltán megkérdezték, hogy "Where are you from? (Honnan származol?)". Megmondta, hogy Magyarországról, majd a csávó random beszólt neki magyarul, hogy "Bzd+". Kiderült, hogy ezt az egy szót tudta a nyelvünkön.
2019. aug. 27. 17:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkoriban ment a mozikban itthon a Rettenthetetlen c. film és egy itt nyelvet tanító jófej angol srác egyszerűen nem tudta magyarul kimondani ezt a szót és nem értette miért ennyire nyelvtörő és hosszú. Valamint kérdeztem tőle hogy milyenek az itteni csajok, mire ő hogy tiszta zavarba van olyan gyönyörűek mert náluk olyanok és erre odatekintett a mosdó bejáratára :-D
2019. nov. 16. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!