Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Léteznek még ma japánban...

Léteznek még ma japánban igazi ninják?

Figyelt kérdés
Akik régen bérgyilkosok voltak, japánban. Vannak akik még ma is úgy élnek, klánokban mint régen az igazi ninják?
2010. júl. 7. 12:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Te hol élsz? "Igazi" ninják sose éltek, ez csak egy kitaláció. Max samuraiok."

Nem tudom, honnan veszed, hogy a ninják csak kitalációk.:)

Persze, hogy éltek, bérgyilkosok voltak.

2010. júl. 23. 17:20
 12/16 anonim ***** válasza:
Vagy mondjuk.. ott a ninjutsu :D Ha azt tanulsz, nindzsa leszel xD
2010. okt. 14. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Kevesen tudják, de a ninják klánjai még ma is élnek és a japán kormány alkalmaz ninjákat. Csak nem olyan formában mint régen, elsődleges feladatuk nem a bérgyilkosság (soha nem is volt az, egy ninja ha tehette kerülte a harcot) hanem az információszerzés. A régi ninják egyenes ági leszármazottjai a japán titkosszolgálat ügynökei (pont mint amerikában a CIA) akik ugyanúgy ninja kiképzést kapnak, csak manapság nem maszkot hordanak, hanem öltönyt és jobban értenek a hackerkedéshez mint a kardforgatáshoz. Állítólag ha valaki eléri a Bujinkan stílusban a 15. dan-t akkor találkozik személyesen a nagymesterrel, aki beavatja a ninja klánok titkaiba és tagja lehet a titkosszolgálati szervezetnek.

Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a szamurájok a tengerészgyalogosok és a ninják a CIA ügynökök.

2011. ápr. 3. 02:15
 14/16 Em0 Girl válasza:
0%

aha :D de én mégcsak genin vagyok :S szerdán teszem le a chuunin vizsgát,drukkolj nekem! ^^ eléggé ideges vagyok miatta ://

már nem léteznek. álmodj,királylány ;D

2012. máj. 13. 11:24
 15/16 anonim válasza:
Az hogy ma léteznek kérdéses, 1960ban hozták nyilvánosságra a ninják kiképzésnek módszereit, a filozófiáját stb. Szerintem ebből helyénvaló a következtetés hogy ez mára már csak kultusz, harcművészet és csak mint tradicionális eszmét, gyakorolják japánban. Egyébknt a japánok alkalmaztak ninjákat a második világháborúban is, leginkább a dél-kelet ázsiai terjeszkedés során. Beosontak az ellenséges laktanyákba, és felrobbantották őket, tiszteket öltek meg. Csak úgy mint 600 évvel azelőtt :)
2013. máj. 14. 11:48
 16/16 anonim ***** válasza:

"aha :D de én mégcsak genin vagyok :S szerdán teszem le a chuunin vizsgát,drukkolj nekem! ^^ eléggé ideges vagyok miatta ://

már nem léteznek. álmodj,királylány ;D"

Az ilyen embereknek a ninják egyet jelentenek a Naruto című animével?

2014. jan. 9. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!