Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogy vált ez a locsolkodás...

Hogy vált ez a locsolkodás népszokássá?

Figyelt kérdés

A lányok nagyrésze gyűlöli, akiket kérdeztem. Sokan el is utaznak vagy bezárkóznak pont emiatt, hogy ne kelljen fogadni a locsolkodókat. Meg ugye sokan kegyetlenségnek tartják vödör vízzel lelocsolni valakit (szerintem is az), de akkor hogy terjedhetett el? Elnyomó, erőszakos férfiak?

Meg sokan azért utálják, mert a pénzre mennek, meg büdös lesz tőle a hajuk, de régebben (2000 előtt) ez nem volt jellemző, vagy igen?

2019. máj. 8. 21:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Szóval a vödörrel és szódával való locsolást tartod rossznak és kegyetlenségnek , áhááááá...

:DD

És miért? :D

2019. máj. 9. 12:02
 12/22 A kérdező kommentje:
Szerintem lányok jobban tudnak erre válaszolni, akik már átélték. De én pl. utálnám ha hideg vízzel leöntenének.
2019. máj. 9. 12:28
 13/22 anonim ***** válasza:
15%

És emiatt nevezed rossznak és kegyetlenkedésnek? :D Az igen. :DD

Szerintem azok a lányok, akiket ilyen módon locsolnak meg, először igent mondanak arra a kérdésre, hogy szabad-e locsolni.

2019. máj. 9. 12:40
 14/22 A kérdező kommentje:
Jó akkor mondd meg légyszíves, miért utálják annyira a lányok?
2019. máj. 9. 12:50
 15/22 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem ez a te fejedben létezik csak, de miért rugózol annyira ezen a kérdésen? :DD Május van amúgyis. Húsvét óta ezen pörögsz vagy csak most jutott eszedbe? :D
2019. máj. 9. 12:55
 16/22 A kérdező kommentje:
Már húsvétkor ki akartam írni a kérdést, de csak most szántam rá magam :D
2019. máj. 9. 13:01
 17/22 anonim ***** válasza:
59%

Az a baj, hogy semmit nem értettetek abból, amit mondtam.

De jó, akkor felejtsük el az összes hagyományt, és nézzük csak a mát:

ez a szokás ki fog halni.

Mivel ma már a nők (se) tudják, hogy mi miért van belőle, és sokan csak nyűgnek érzik, ezért a férfiak közül egyre kevesebben fogják csinálni.

Tudod, az ellenkező híresztelések ellenére ők nem érzik olyan jó ötletnek a nők tiltakozása ELLENÉRE locsolni.

2019. máj. 9. 17:38
 18/22 anonim ***** válasza:
10%

a nők tiltakozása ellenére? olvassál már ! :D

Tudod, van olyan, hogy locsolóvers :D Na, ha annak az utolsó mondatát megfigyeled, akkor meg fogsz lepődni, úgy hangzik hogy szabad-e locsolni :D ez egy engedélykérés, nem? szerinted nem? :D Ha erre az a válasz, hogy nem, akkor nem locsol senki erőszakkal, nyugodjál meg :D

2019. máj. 9. 17:49
 19/22 anonim ***** válasza:
69%

...normális helyen.

De van olyan, hogy ketten lefogják a lányt, a harmadik leönti egy vödörrel.

Nem tudom, hol szokás, de arrafelé nincs locsolóvers.

2019. máj. 9. 17:53
 20/22 anonim ***** válasza:
14%
Az egy játék. Szerinted ha a nő foggal -körömmel küzdene ellene akkor ez egy népszokás lenne, jajjjj....
2019. máj. 9. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!