Miért alakult ki, hogy a női mellet takargatni kell, a férfiakét pedig nem?
Mikortól takargatják a nők a mellüket, mivel másabb, mint egy férfi felsőtest? A mérete miatt vagy a szoptatás miatt? Egy férfi felsőtest is lehet ugyanannyira szexuális, mint egy női szerintem. Hányadik században alakulhatott ez ki?
Csak kíváncsiságból kérdezem, én speciel topless szoktam napozni, a testemmel elégedett vagyok, szépek a melleim, nem érzem szükségét annak, hogy eltakarjam.
Csak sejtés: ez is valami vallásos agymenés lehet. Majdnem biztosra veszem, hogy se Buddha, se Jézus, se Mohamed nem szabott ki ilyen ostobaságot, hogy a mellett takargatni kelljen. Ők nem akartak vallást, se egyházat.
A vallások nagy része szándékos manipuláció, pl a természetes érzelmek elfojtására, hogy ezáltal is manipulálhatóbbak legyenek az emberek a vallásokon keresztül. A Bibliát se véletlen írták át rendszeresen az évszázadok folyamán, plusz az önkényes tiltottnak, apokrifnek nyilvánítások a niceai (5.századi) zsinattól kezdve.
"A női mell nem csupán a női test része, és az a testrész, amiből a csecsemő szopik, hanem szexuális jelzés is."
Itt valami nem stimmel. Kérdem én: vajon pár évszázada miért volt kint -szokásosan- a 80% melle a nőknek Európában (ld: korabeli divat), miközben meg a bokát illendő volt takargatni, szintén reális magyarázattól mentesen szexuális okokból...? (Manapság meg semmiféle takargatni való nincs a bokán, szinte senki nem háborodik fel a szabadon hagyott bokán, hacsak nem az időjárás okán, ami meg teljesen más tészta...)
Ebből is látszik, hogy mondvacsinált a szexualitással magyarázni a testrész takargatást. Azonban a vallási vezetők gondoskodtak róla, hogy a természetesség, a szexualitás elfojtása cél legyen, mert ezáltal is gerjeszthetőek egymás ellen az emberek.
Csak szokás kérdése.
Ahol nem takargatják, ott általában nem is szexuális jelkép.
Máshol a női hajat is takarni kell: na, ott az is szexuális jelkép (értsd: tényleg feláll tőle a férfiaknak, ha meglátják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!