Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ti szoktatok kokárdát hordani...

Ti szoktatok kokárdát hordani a mai napon?

Figyelt kérdés
2019. márc. 15. 07:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem. Még általános suliban igen, de amúgy... Nem
2019. márc. 15. 07:45
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Hordanám, de sose megyek sehova 15-én, itthon meg minek.
2019. márc. 15. 08:21
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Mivel évek óta nem megyünk el itthonról ilyenkor, nem, de egyébként "hiányzik", ezért pár éve a nappaliban szoktunk egy kokárdát kitenni.
2019. márc. 15. 08:21
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
Már nem, amióta párt jelvény lett.
2019. márc. 15. 08:23
 5/17 anonim ***** válasza:
59%
Nem, fekete szalagot indokoltabbnak tartok
2019. márc. 15. 08:25
 6/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem. Nem ez határozza meg a magyar-tudatomat.
2019. márc. 15. 08:47
 7/17 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos, az utolsó három válaszolóval kell egyetértenem. Nálam is visszás érzéseket szül, ha "nagymagyarokat" látok zászló mellett beszélni, összegyűlni, ugyanez az érzés a kokárdánál. Szóval a válaszom: NEM!
2019. márc. 15. 09:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ünnepnapon is dolgozok, nálunk pedig semmi nem lehet a munkaruhán.
2019. márc. 15. 09:25
 9/17 anonim ***** válasza:
52%

Régebben szoktam, 5-6 éve a gyereknek adok az iskolai ünnepségre, mert ott kötelező. Bár tegnap már morfondíroztunk a kamasz mfiammal, hogy tulajdónképpen ezt nem lehetne kötelezővé tenni.

Mi van, ha én egyéltlán nem értek egyet az 1848-as forradalommal? Ha jobban örülnék, ha Magyarország beolvadt volna az Habsburg Birodalomba? Jó, most esetleg németül beszélnénk, és a magyart csak néhány éreklődő nyelvész böngészné a könyvtárakban. Járt így néhány nyelv a világtörténelemben. Viszont egy világnyelvet tanultam volna meg csecsemőként, és nem kéne küzdenem a der-die-das-sal, ha németül akarok megszólalni. Most olvashatok Jókait, Petőfit, Weöres Sándort, akkor meg ott lenne nekem Thomas Mann, Schiller, Geothe meg akiket most nem is ismereket. Sőt, Weöres valószínűleg német nyelven is nagy költő lett volna, csak más verseket ír.

2019. márc. 15. 09:32
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Külhoni magyarként igen, nagyon fontosnak tartom!
2019. márc. 15. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!