Az iszlamban mi a ferjnek es mi a felesegnek a feladata egy hazassagban?
Olvasd el a Koránt.
Én is el akarom hogy tudjam miben hisznek.
Alapvetően a nő feladata az otthon fenntartása, a férfié az anyagi javak beszerzése; ha ezzel megvannak, azt csinálnak amit akarnak, tehát a nő is dolgozhat vagy munka után a férfi is végezhet házimunkát.
Egyszerűbben fogalmazva anya háztartásbeli, apa dolgozik. A gyakorlatban nyilván máshogy néz ki a dolog, kevés háztartás engedheti meg magának az egykeresős családmodelt.
Az iszlám melyik irányzatában? Mert ebben sem egységes vallás az iszlám.
Van olyan irányzata is, amelyikben úgy működik, ahogy #1 leírta. Meg van olyan is, ahol a férfi felelőssége eltartani a nőt, hogy az semmiben ne szenvedjen hiányt, a nő dolga pedig hogy kussoljon, mindenben engedelmeskedjen a férjének, és minél több gyereket szüljön.
A kettő között pedig bármi lehet, attól függően, hogy a férj melyik irányzat elveihez igazodik és mennyire veszi azokat komolyan.
Az iszlámban kódolt a férfisovinizmus, természetes, hogy egy muszlim többre tartja magát az asszonyánál.
Több joga is van, például elég háromszor kimondania, hogy - elváltam tőled - és már nem házasok többé, amíg a nő erről nem dönthet.
A tanok szerint a nőknek lelkük sincs, így nem járhatnak a mecsetbe és haláluk után nem is juthatnak a paradicsomba, ahol semmi szükség nincs rájuk, mert helyettesítik őket a szépséges hurik abban, amire egyébként valók.
Sorolhatnám a különbségeket, de bizonyos szempontból kiváltságot is élveznek, mert értékük is van, ahogyan egy kecses mozgású, szép sörényű paripának, egy jól tejelő kecskének, meg a születendő fiúgyerekeik anyjának, akik megítélése megint csak más, mint a lányoké, teljesen más tulajdonságok alapján veszik őket szemügyre.
Természetesen nekem mindez döbbenetes, de tudtommal ilyen az Iszlám, magyar nő jól gondolja meg, hogy akar e ezek szerint élni!
"Több joga is van, például elég háromszor kimondania, hogy - elváltam tőled - és már nem házasok többé, amíg a nő erről nem dönthet.
A tanok szerint a nőknek lelkük sincs, így nem járhatnak a mecsetbe és haláluk után nem is juthatnak a paradicsomba, ahol semmi szükség nincs rájuk, mert helyettesítik őket a szépséges hurik abban, amire egyébként valók."
Ezeket a hazugságokat honnan szedted? Sok butaságot, hazugságot szoktak összehordani az iszlámról, de amit te összekapartál, nem tudom honnan, biztos hogy dobogós.
Olvastam.
Miért, talán bejuthatnak nők a paradicsomba?
Vagy nincsenek ott a hurik?
Sosem láttam még egyetlen képet sem mecsetben imádkozó nőkről, csak férfiakról, vagyis szerinted mi az ábra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!