Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyenek az osztrákok?

Milyenek az osztrákok?

Figyelt kérdés

Mennyire zárkózott vagy nyitott népség?

Mennyire befogadó?

2018. máj. 28. 23:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Engem a 70-es évek Magyarországára emlékeztetnek, amikor még itt sem rohant senki. Épp tegnap voltam kint Burgenlandban egy magyarul is jól beszélő gazda ismerősömnél. Egész délután készséggel tanított a méhészetéről. A nyugdíjas apján is látszott a kiegyensúlyozottság. Ahogy a felesége sem rohant sehova, miért is tenné a 700 000 Ft-nak megfelelő tanári fizetésével. Ami legjobban szembetűnt az az, hogy az emberek nem egymás eltaposásával, nem egymás lenyomásával élik üzleti életüket hanem egymással együttműködve. Nincs bennük az ami idehaza megfigyelhető, például hogy ha a szomszéd új kocsit vett akkor ő napi 48 órát fog dolgozni hogy ő meg kettőt vegyen és lenyomhassa mint részegek egymást egy kocsmában.

A korrupció ismeretlen náluk. Sokat adnak a környezetvédelemre. A lakosság akadályozta meg hogy atomerőmű épülhessen náluk és köszönik szépen de a szélenergia elegendő áramot termel nekik.

Kint tartózkodásomkor mindig inkább azon szoktam tűnődni hogy mi magyarok mi a fenét rontottunk el.

2018. máj. 29. 00:18
 2/3 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem rendesek, ahogy én tapasztalom de ott is vannak idióták, de ha itthon nem változnak a dolgok lehet hogy én is ki fogok költözni mint sok magyar tette, nagy a tisztaság náluk, segítőkészek de tényleg ők nem nagyon idegskednek álltalában, nem tudom de amikor kint voltam mindig jól éreztem magam és biztonságban mondjuk a németeknél a sok migráns miatt már nem, befogadóak csak akarj dolgozni és ne verd átt őket légy rendes velük és türelmes.
2018. máj. 29. 01:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg kiegyensúlyozottak és rendesek a külföldiekkel is, de tudnék mesélni arról is, hogy hogyan bánnak a külföldi munkaerővel sok helyen az osztrákok. Ha nem dolgozni mész oda, csak turista vagy, akkor ezeket nem veszed észre. De ha ott dolgozol már évek óta és több helyet is megjártál, akkor egyre jobban erősödik benned az az érzés, hogy te külföldiként igenis csak egy eszköz vagy számukra, nem vagy több, mint egy betanított munkás, aki elvégzi helyettük az alja munkát. Mesélhetnék arról is, hogy volt munkahelyeimen átlagosan 3 hetente voltam megfenyegetve kirúgással, csak mert éppen nem ment a főnöknek az üzlet. Persze csak velünk, külföldiekkel ordított, a sajátjával rendes hangon beszélt ilyenkor. Most 2 éve vagyok a 6. munkahelyemen, ahol tényleg úgy érzem, hogy meg vagyok becsülve. Azért szerintem ez elgondolkodtató.
2018. júl. 28. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!