Ti örülnének neki, ha a Földön egyetlen föderáció formájában létezne az összes ország?
Szerintem így a XXI. századra a világ éppen megértett arra, hogy végre abbahagyjuk a szegreagálódást és a törzsekben, kultúrákban való gondolkodást, helyette pedig belássuk, hogy az egyetlen ami számít az emberi faj és környezete. Amiért valóban érdemes erőfeszítéseket tenni.
A világot amúgy sem a katonai, gazdasági győzelmek vagy vezető politikusok viszik előrébb, hanem a tudomány és technika.
Azért gondoltam a föderációra, mert nyilván teret kell engedni az egyes szokásoknak, de a gazdaság, nyelv, jogrendszer 70-80 %-ban azonos lenne, mint ahogy az van az Egyesült Államokban is.
Ennek kizárólag akkor lenne értelme, ha valamilyen másik erővel szemben tömörülnénk. Nem feltétlenül háborúra gondolok: lehet pl. verseny is.
Ellenkező esetben csak az lenne a hatása, hogy nagyon lelassulna a fejlődés (minek fejlődni, ha nincs kivel versenyezni), és sokkal több lenne a kötöttség (hova mennél, hol látnál más példát, ha mindenütt ugyanaz a hatalom lenne).
Olyanok lennénk, mint egy hangyaboly, és olyanok is maradnánk évezredekig.
Az indiánokkal?
A kérdező írta, hogy "ahogy az van az Egyesült Államokban".
Erre írtam, hogy mi van -lesz- az INDIÁNOKKAL. Mit tud az indiánokról vajon.
Jelenleg nem lehetne megcsinálni, hogy a jogrendszer akár 70%-ban is hasonló lenne, a római jog, az angol jog és a sária nem egyeztethető össze.
A konfliktusok nem tűnnének el, belső konfliktusok lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!