Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A levegőbe puszilkodásnak van...

A levegőbe puszilkodásnak van valami értelme?

Figyelt kérdés
Mikor szokás adni?

2018. jan. 5. 22:16
 1/9 Bubuka508 ***** válasza:
Nincs a világon semmi értelme, utálom, ha egy nő így tesz, mert vagy adjon, vagy ne adjon.
2018. jan. 5. 22:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem kenődik el a rúzsa, nem nyálazza, még véletlenül sem össze a másikat aki így puszil...
2018. jan. 5. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Ez az udvariassági puszi :)

Amikor nem akarod el kenni a sminket, vagy nem azért adsz puszit, mert puszi, hanem mert megköszönsz valamit ajándékot, vagy valakivel régebb óta nem találkoztál stb.

Nekem volt tanáraim szoktak néha így kösszönni, kedves gesztus, de néha elég kínos szituáció tud kisülni belőle. 0-0

2018. jan. 6. 00:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát elég kínos/fura lenne, ha mindenkivel arcra váltanál puszit akivel amúgy levegőben szoktál. (vagyis nekem igen) 23/f
2018. jan. 6. 02:06
 5/9 hollófernyiges ***** válasza:
Van. Egy etológus azt mondaná, ritualizálódik az üdvözlés.
2018. jan. 6. 07:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs értelme.

Eleve hülyeségnek tartom, hogy állandóan el kell játszani ezt a végigpuszilkodást minden társaságban találkozásnál is meg elköszönéskor is. Mivel nem akarom, hogy mindenkinek az arcához hozzáérjen a szám, ezért én is a levegőbe adom, de ha tehetem, inkább elsumákolom az egészet. De van, amikor csak olyan áron lehet elkerülni, hogy bunkónak néznek.

Szívem szerint csak a közeli barátoknak, rokonoknak adnék puszit (hozzáérőset, arcra) és csak ha valamilyen alkalom van.

2018. jan. 6. 09:15
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Valahogy a pilótáknak, légiutas-kisérőknek, ejtőernyősöknek stb. is szükségük van kifejezni az érzéseiket. Szóval ők levegőben puszilkodnak.
2018. jan. 6. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:

van. Ez kb ugyanaz mint amikor úgy köszönsz egy hölgynek hogy kezit csókolom. Nem mindenki akarja összenyalni a másikat. A gesztus átalakulásáról van szó. Ez meglehet hogy valakinek tetszik valakinek pedig nem.

Én pl a levegő ölelést tartom tragikusnak.

2018. jan. 6. 23:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Milyen az a levegő ölelés?
2018. jan. 7. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!