Szerintetek ennek a mesének mi az értelme/ tanulsága?
Csak a huszár miatt kapcsolódik nagyon enyhén... Ismertem a mesét, de nekem sem tetszik.
Az derül ki belőle, hogy egy gyönge állat, az ember is erősebb lesz azáltal, hogy összedolgozik és sok feltaláló, kísérletező ember munkájának eredményeképp szinte akármelyik példány legyőzhet egy medvét. Az sem baj, ha nincs esze, volt másnak s azt használja ki... No persze, némi gyakorlatra azért szüksége van.
Az viszont elég erős, hogy a medvén nem fog a golyó... Mire volt az töltve, nyúlnak való sörétre? Egy huszárnál?
Ennek az égadta világon semmi köze március 15.-éhez. De tényleg SEMMI.
Tanulsága éppenséggel szintén nincs, a "mondanivalója" (?) annyi, hogy az ember a modern fegyvereivel el tudja intézni az összes állatot.
Ha tartalmilag és szerkezetileg nem lenne ekkora ócska trágya ez az iromány, akkor kidolgozottabb, értelmesebb formában elő lehetne adni mondjuk egy környezetvédelmi napon, miután felsorolták, hány fajt irtott ki véglegesen az ember a fegyvereivel. Pl.
Ez az egész úgy, ahogy van, egy rakás sz@r, ha van választási lehetőséged, akkor ezt ne add elő. Soha. Senkinek. Gyerekeknek meg pláne nem. Semmit nem fognak érteni belőle, csak hogy jött az ember, és szétvágta az állatokat. Ennyi.
Ez NEM népmese. Ez egy mű mese nép elemekkel. Meg leginkább egy állatos viccel. Komolyan a huszáros részt kivéve ez engem egy viccre emlékeztet.
A népmesének MINDIG van valami erkölcsi tanulsága, mondanivalója, de ez......ez semmi. Ez a hogyan tapossuk el a másikat lelkiismeret nélkül. Egy nulla. Semmi köze nincs a magyar népmeséhez.
Nem lehet, hogy az igazgatónő vagy valamelyik ismerőse kreálmánya, aki azt hitte ő is tud mesét írni??
Mindegy is. Soha, SOHA (!!!) az életben ilyen mesét ne olvass fel a gyerekeknek. Ez egy kalap SZARvasgombáT nem ér. Keress inkább egy mesét Arany László gyűjtéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!