Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek az Alfréd,...

Mi a véleményetek az Alfréd, a kacsa című meséről?

Figyelt kérdés

Én kicsiként néztem, de csak a főcímre és a végefőcímre emlékszem.

Nem rég újranéztem pár részt és hát eléggé megdöbbentett mennyire meredek a mese.

A mese legelején Alfréd családját elgázolják és az óriás fapapucs amiben a tesói voltak az a levegőbe repül és meghalt mindenki a családjából.

Egy másik részben (A háború) pedig fegyvert csempésznek egy katonai rezsim megbuktatásának céljából. Akkor ott a fekete kacsalány, akinek a "fehér libák" (nyilván az apartheidre utaltak itt) uralma miatt el kellett hagynia az országát.

Ott van Dolf, a Hitler kinézetű varjú.

2017. dec. 13. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Tulajdonképpen nem is kisgyereknek készült, hanem idősebbeknek, kamaszoknak, csak hát ugye Magyarország, nyomassuk, mert aranyos kacsák vannak benne. (Az eredeti dalszöveg sem ennyire gyerekes.) Én amúgy szerettem, de szerintem nem voltam szellemileg elég érett hozzá, hogy felgojam, hogy nem minden való nekem benne.
2017. dec. 13. 17:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, az nekem is feltűnt. A mese részben japán koprodukcióból készült, akik a meséket nem csak gyerekeknek készítik, hanem felnőtteknek is. Csoda, hogy egyáltalán ezt a mesét leadták korhatár nélkül annak idején.

Itthon meg nincs hagyománya annak, hogy rajzfilmet felnőtteknek készítenek, mert az itthon és Európában is inkább gyerekeknek készülnek rajzfilmek.

2017. dec. 13. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó kis mese.
2017. dec. 15. 00:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a durva, hogy még mindig nincs meg a hagyománya, hogy egy rajzfilm lehet felnptteknek való is.

Úgy értem, nem csak azok, amikről látszik, mint a Simpsonék, hanem komolyabbak is. Oké, vannak animációs filmfesztiválok, de azokra nem jut el mindenki. Itt még mindig az a személet van, hogy ha rajzfilm, akkor gyereknek való. Mondjuk én érdekesnek tartom a rajzfilmek besorolását is, például a Macskafogó meg a Hófehér zöld karikás, a Totoro meg 12-es...

2017. dec. 15. 10:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is néztem anno, és szerintem sem kisebb gyerekeknek való, annál komolyabb.

A kezdő dal szövege elég nagy ellentétben áll azzal, amik a filmben történtek.

2020. máj. 4. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!