Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mit lehet tenni olyankor,...

Mit lehet tenni olyankor, amikor egy esküvőn a nyitótánc közben eg másik pár is feláll, és elkezd táncolni?

Figyelt kérdés

A bált megnyitó tánc egyedül az új házasok tánca. Ilyenkor nem illik másoknak is táncolni, hagyni kell őket a saját magánszférájukban csk egymással foglalkozni.

Lehet szólni azoknak, akik ezt nem tudják vagy nem tartják tiszteletben?

Arról nem is beszélve, hogy ezzel más párokat is magukkal vonnak, így a meghitt pillanat elvesszti varázsát.

A muri a nyitótánc után úgyis elkezdődik, hogy lehet udvariasan szólni nekik, hogy hagyják abba?

Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2017. dec. 7. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%

#10: Aki emiatt sírva fakad, annál valami NAGYON nincs rendben és érvényesek rá a feljebb leírtak. Hercegnő szindróma. Jó, hogy nem állította sortűz elé a rosszkor rossz helyen táncolókat.

Azt pedig ennyi idősen illene észrevenni kedves kérdező, ha valaki segíteni akar, mert én azt akartam. Nem babusgattalak, talán nyers is voltam, de tudod, hány leszerelhetetlen rokonról panaszkodnak nekünk a párok? Tudod, hány olyanról akit meg sem hívnának szívük szerint, mert tudják, hogy bele akar majd szólni mindenbe, tudják, hogy meg akarja mondani, hogy mit, hogy illik, mit hogy szokás? A legjobban akkor jársz ha kimaradsz ebből az egészből, ünnepelni és szórakozni mész. Hagyd meg ezt a kérdést az ifjú párnak/a ceremóniamesternek, hiszen ez az Ő dolguk. Kettőjüké, mert az esküvő nem a menyasszonyról szól, hanem a párról. Amúgy meg ha ez ennyire fontos akkor előre jelezni kell a násznépnek. Aki pedig mégis táncol, azzal úgysem tudsz mit csinálni, de gondolom ismerik annyira a vendégeiket, hogy tudják kik azok akik nem értenek a szép szóból. Na, Őket nem kell meghívni.

2017. dec. 8. 10:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy a nyitó táncolók, csak megnyitják a táncolók sorát, de nem azt, hogy azt végig is táncolják, tehát néhány fordulat után mások is bekapcsolódhatnak.

Szerintem nem illetlenség történhetett, hanem kommunikációs hiba, mert, ha azt szerették volna, hogy ők táncolják végig, akkor ezt egyértelműen úgy kellet volna le kommunikálni a rendezőnek. pld. "Arra kérünk minden kedves vendéget, hogy az első tánc alkalmát adjuk át teljesen az ifjú párnak, és addig senki ne kapcsolódjon be a táncba, csak a második felvezetéskor!!"

Még ekkor is előfordulhat, hogy valakik ezt nem értették, vagy hallották meg(lagziban ez előfordulhat), ekkor érdemes külön oda menni a rendezőnek, hogy "elnézést, de biztos nem hallották, hogy most még ne táncoljanak, kérem még néhány percig foglaljanak helyet, amíg a nyitó táncot az ifjú pár be nem fejezi, köszönöm"!!! De ezt a rendezőnek kellene meglépnie, és nem a vendégeknek lejátszani egymás között.

Ha ennek ellenére sem akarnának leülni, csak ekkor lehetne feltételezni valamilyen illetlenséget.

2017. dec. 8. 10:54
 13/16 anonim válasza:
100%
Egy esküvőn nem az a lényeg, hogy mindenki jókedvű legyen és együtt örüljön a párnak? :) Szerintem ez nem azt jelenti, hogy udvariatlanok lennének, hanem azt, hogy boldogok, örülnek és várták már nagyon, hogy velük táncoljanak. :D Miért kell még egy ilyen helyzetet is negatívan megélni?
2017. dec. 9. 19:19
 14/16 anonim ***** válasza:
31%
Én teljesen megértem a kérdezőt, mert nem egyszer láttam, hogy a pár konkrétan táncórákat vett és koreografált táncot adtak elő, így ha valaki kitalálja, hogy márpedig most ő is táncolni fog, az eléggé elveszi ennek a jelentősségét. Szerintem a pár, ha ezt így tervezi, és szeretnék, hogy végignézzék a táncukat, s erre felhívják a figyelmet azzal semmi baj nincs és ezesetben nem érzem, hogy baj lenne rászólnia valakinek arra, aki ezt mégsem tartja tiszteletben. Furcsa nekem pár hozzászóló válasza, amiben ezt degradálják... szerintem az esküvő igenis a párról szól, sok esetben erre jóóóideig készülnek, szóval nem értem, miért fontosabb az, ha egy vendég nem értette/nem akarta megérteni, hogy ők most előadnának valamit, minthogy ők (remélhetőleg) most egyszer és utoljára táncolhatnak a násznépnek az esküvőjükön. :)
2017. dec. 14. 20:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező többször is kitért arra, hogy ez a MENYASSZONYNAK mekkora gond, továbbá én sem azt írtam, hogy ehhez kötelező jó képet vágni, csak azt, hogy aki emiatt sírva fakad az menyaszörny, de ezeket mind ki is fejtettem feljebb. Szövegértés.
2017. dec. 14. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként a hetes válaszom lepontozásához külön gratulálok! :D
2017. dec. 14. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!