Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Léteztek valaha elfek? És ha...

Léteztek valaha elfek? És ha valaki szerint nem, akkor miért nem?

Figyelt kérdés
A keltáknál, eredetileg erdőlakó, alacsony termetű emberek voltak, remek vadászok. Ez mégis miért ne lehetne igaz? Hisz a legtöbb vallási alaknak van valamiféle valósága (pl. Mikulás = Szent Miklós)... Miért ne lehetne ennek is valami háttere?
2010. máj. 29. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Te is túl sok gyűrűk urát néztél vagy

Wow-oztál :D

2010. máj. 29. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk én is gondolkoztam ilyeneken sokat :D

Ki tudja mi az igazság, sajnos csak találgatások maradnak a hétköznapi emberek számára :S:D

2010. máj. 29. 16:15
 3/8 A kérdező kommentje:
kedves első válaszoló: Még életemben nem néztem meg a gyűrűk urát, utálom az egészet, már a könyv is dög unalom volt, WoW-ra meg nem fogok többezer forintot havonta kidobni, csakhogy legyen egy menő virtuális lény, akit irányítok és megölök másokat... semmi értelme szerintem :) Én most komolyan a kelta vallásbeli elfekre gondoltam.
2010. máj. 30. 08:45
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

valóságalapja természetesen van mindennek, még az Andersen meséknek is(pl kis hableány), de tudni kell az embernek elválasztania a valóságost a kitaláltaktól...elfek nem léteztek...kelták igen, de ők nem elfek, hanem kelták :) érted? és a keltáknak nem volt varázserejük és nem növesztettek fákat a puszta akaratukkal meg ilyenek... az elfeket az ember találta ki, és abban igazad lehet, hogy esetleg a kelták voltak azok, akikről az eszébe jutott az illetőnek... igazi törpék is élnek közöttünk, mégsem látod őket fejszével a vállukon a bányába baktatni, ugyanolyan emberek, mint mi és ugyanolyan életet élnek...szóval nem kell mindent szó szerint elhinni, pusztán azért mert van némi valóságalapja...ennyi erővel sárkányok is léteznek a mai napig, csak komodói varánusznak hívják őket és nem sárkánynak

20/L

2010. máj. 30. 11:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Köszönöm, de olvasd csak el mégegyszer a kérdést... Látod? :) Azt írtam, hogy a keltáknál, nem azt, hogy a kelták. A kelták még ma is élnek, úgy kb. 1500 druida maradt fenn Anglia területén. És ezeknél a keltáknál voltak az elfek a mondákban.
2010. máj. 30. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Szeretném azt hinni! Persze, nem azok az elfek, mint a D&D-ben, hanem kis termetű, rejtőzködő nép.
2010. máj. 30. 21:44
 7/8 A kérdező kommentje:
:) Ki tudja :)
2010. máj. 31. 06:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés az, hogy mit/kit neveztek ők elfeknek?

Ilyen alapon az őrülteket is természetfeletti lényeknek tekintették pár száz évvel ezelőtt...

Lehetséges, hogy éltek a keltáktól külső adottságaikban jócskán eltérő emberek, akik ezeket az adottságokat leszámítva az égvilágon semmiben nem különböztek egy "normál" embertől.

Mindenesetre a Hellboy2-ben szereplő elfhercegtől óvjon az ég, mert gondolkodás nélkül kaszabolja az embereket.

Ahány elme, annyi elképzelés...

2010. jún. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!