Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Őrültség lenne kimenni Nevadáb...

Csicsikusz kérdése:

Őrültség lenne kimenni Nevadába, venni egy lovat, megfelelő felszerelést, és nekivágni a pusztaságnak aranyat ásni?

Figyelt kérdés

2017. szept. 16. 03:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen!
2017. szept. 16. 06:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé.
2017. szept. 16. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Amerikában vagy Ausztráliában úgy űzik a fémdetektoros aranyrög keresést ahogy nálunk a pecázást. Például itt aranytérképeket is találsz egész Amerikáról:

Prospecting Maps

[link]

Onnan Nevadáról:

[link]

Meg a YouTube-on is meg tudsz nézni Gold Prospecting videókat, amikből például az aranyrögök várható mérete is kiderülhet.

Például egyik fiatal pár az ausztrál aranyásásuk eredményét is közzé tette:

[link]

A képek ennek a videónak a végéről lettek összevágva:

Gold Prospecting Leonora - Western Australia

http://www.youtube.com/watch?v=IXSUlVFockk

Bocs hogy ausztrál példát is linkeltem de ezen eredményről is beszámoltak. 3 hét alatt 63 gramm az szerintem nem semmi. Van ahol színaranyként veszik át, és akkor 6-700 000 Ft körül van. Sokkal rosszabb eredmény nem lehet Nevadában sem, különben senki sem csinálná.

Ez a szabad tevékenység is egy "szakma", minél több infót kell beszerezni előtte és közben is. Csak egy példa, hogy a kiszáradt folyómedreknek is melyik részén gyűlik össze több arany:

[link]

A meglepő az hogy például még Svájcban is csinálják.

Hogy őrültség-e? Hát apám mielőtt 92 évesen elhunyt, ő azt mondta őrültség volt a TSZ-ben ledolgoznia életét, mert szabad is lehetett volna mint például az öccse aki az lett Amerikában.

2017. szept. 16. 11:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem nagyobb őrültség, mint sok minden, amit csinál az ember, bármíly szolídnak is látszik. Ha kedved van hozzá, na meg egy kis suska sem árt, akkor tedd!
2017. szept. 20. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen. Ha érdemes lenne, akkor közelebbről is odamennének. „Sokat fárad a vadász

Ritkán száraz a halász,

Mindig rongyos az aranyász…!”

2017. szept. 21. 18:00
 6/7 Falat28 válasza:
Nem! Sőt, szólj nekem is és majd osztozunk!! :D
2017. szept. 22. 10:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban a Rába folyó mélykotrásakor a 3-4 emeletnyi magas kavicshegy oldalában találtam 2 db ezüstösen csillogó fémrögöt. Sajnos el is veszett azóta, pedig utólag nagyon kiváncsi vagyok hogy milyen fém kerülhetett elő a folyómeder nagy mélységéből. Akár platina is lehetett, ahogy persze közönséges nikkel vagy ezüst is. Később ahogy megismerkedtem az elektronikával, még bevált fémkeresőt is készítettem. Pesze folyómeder kotrás hiányában, meg a hazai tilalom miatt is a keresés nem valósult meg.
2017. szept. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!