Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Üdv, Milyen felszerelést...

Kapitány_úr kérdése:

Üdv, Milyen felszerelést tudtok ajánlani muzsika rögzítéséhez? (Leírás van. )

Figyelt kérdés

Zongora, klasszikus gitár, ének rögzítéséhez szeretnék jó mikrofont, valami szoftvert és interface-t. De minthogy még nem nagyon ismerem a technika ezen területét, megkérdezlek titeket, akik járatosak vagytok ebben.

Jelenleg audacity-t használok, illetve van egy rode videomikrofonom. De ez utóbbi legfeljebb csak "vázlatok" készítésére jó. Interface-em nincs.

Szóval, mit ajánlanátok?

(A rászánható összeg: max. 100 000 Ft.)

2017. szept. 15. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit ajánlhatnék, de leírom, én mit használok.

Interfész: Focusrite Scarlett Solo. Ebben van fantomtáp is, nekem megfelel.

DAW: Az interfész mellé kapsz egy Ableton Live 9 Lite kulcsot ingyen, én ezt használom. Nekem tökéletes.

Mikrofont végképp nem tudok ajánlani, én anno a legolcsóbb kategóriából vettem egy Superlux HO 8-at és egy Shure SV200-at. Itthoni felvételekre nekem megfelelnek, de ekkora keretből te más sokkal jobbat is vehetsz.

2017. szept. 16. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Vagy-vagy. A kondenzátoros miksivel tudsz rögzíteni éneket. Van bemenet hangszernek is, monndjuk szintinek, basszus és elektromos gitárnak. A klasszikus gitárhoz és zongorához kéne egy dinamikus hangszermiksi is.

[link]

Ezekkel gyakorlatilag már fel is vagy szerelkezve. Még egy mikrofonállvány kell, meg később, ha nem vagy elégedett a PC hangfallal, vehetsz stúdiómonitort is. Akár.

2017. szept. 16. 14:46
 3/11 A kérdező kommentje:

És a dinamikus hangszermikrofon mennyire vesz fel jól éneket?

Illetve milyen márkákat ajánlanál?

2017. szept. 16. 15:03
 4/11 anonim ***** válasza:

Okosabb elvinni a dolgot stúdióba. Az 1G Recordsnál bizton állíthatom, hogy minőségi munkát végeznek (több embert is ismerek ott). ☺

Ha ragaszkodsz a felszerelés vásárlásához, akkor Focusrite Scarlett 2i2 vagy Steunberg UR 22 hangkártyát, AudioTechnika AT2020(szigorúan XLR csatlakozós) mikrofonnal ajánlanék. Ez annyira standard ebben az árkategóriában, hogy mindre jó lesz. Zongora illetve Gitár felvételére két mikrofont ajánlanék, hogy sztereó anyagot tudj felvenni. Szoftverből az Ableton Live 9 Suite verziót ajánlom, de szimpla felvételhez megteszi a Lite verzió is. Ha gondolod keress meg utómunka feladatokkal, illetve kérdés esetén. 😉

2017. szept. 16. 15:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. S ezek a stúdiók milyen árban vannak? Illetve hogy folyna ott egy felvétel? Személyzet lenne?
2017. szept. 16. 15:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Konkrétan az 1G-nél 2 stúdió is van, az egyiknek 3500 pénz az óradíja, szakemberrel együtt. Ez abból áll, hogy viszed a gitárod és feljátszod/felénekled a motyót, drága berendezéssel magas minőségben rögzítik, és utómunkázzák (ha kéred), persze ez megint óradíjas. De a minőség garantált.
2017. szept. 16. 15:56
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt majd megnézem.

Mert van három muzsika, amiket felvennék, meg lehet, hogy majd később is lennének ilyenek. (Igazából ezek egyenlőre csupán az asszonykám örömére.)

2017. szept. 16. 15:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Erre gondolsz amúgy? [link]
2017. szept. 16. 16:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen
2017. szept. 16. 16:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. szept. 16. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!