Szokás még a gyerekek fejére barackot nyomni?
Nekem nem volt rossz. Mindig megkérdezték, hogy "kérsz barackot?" és -persze már tudtam, hogy mi lesz- amikor mondtam, hogy igen, akkor körbefordították az ujjukat a fejem tetején. És mindig vigyáztak rá, hogy a masnisan befogott hajamat ne tegyék tönkre.
Volt, aki azt is megkérdezte, hogy jobb kézzel vagy bal kézzel kérem.
De mintha inkább férfiak kérdezték volna.
És volt, hogy azt kérdezték, hogy "cvikipuszit" kérek-e. De így hirtelen nem emlékszem, hogy az mi is volt. Az mintha bent lett volna, ülve és nem utcán, találkozáskor, állva.
"kokit" vagy mit nem kaptam, nem is tudom mi az.
a kokit ökölbeszorított kézzel adták :D
vagy pedig vidéki iskolákban úgynevezett cseregolyóval, amit tölgyfák alatt lehet találni, rücskös felületű tölgyfagubacs, éppen ezért "cserekókó" néven is emlegették, mivel egyesek azzal adták a "kokit" :)
valamint kifúrva az úttörő illetve a kisdobos nyakkendőre húzták rá (gesztenye mellett) amolyan amerikai nyakkendő mintára rögzítve azt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!