Ilyen az általános magyar erkölcs, vagy tényleg ennyire hülyék lettek a mai gyerekek?
Arra emlékszek hogy mi még az 1-évvel nagyobbakba se mertünk bele kötni. Aki megtette kapott két nagy pofot, s aztán ha ment sírni szülőhöz, tancihoz az is adott két nagy pofot hogy kis takonygyerek minek képzeli magát.
Most ez teljesen visszájára fordult, 19 évesen megyek az utcán, s egy 9-évesnek tűnő kölök belém köt hogy hát a haverjaival milyen jót röhögnek rajta. Nem vagyok egyáltalán vézna, elgondoltam hogy most álljak le vele, s mondjam meg hogy kicsit vegyen lejjebb? De végül csak elmentem simán.
Én ezt már nem tudom felfogni, 19 éves vagyok, s mint a nyugdíjasok szajkózom, s barátaimmal is beszéljük hogy a mi időnkbe még nem így volt, de hát mi a franc az a mi időnk? 10 év alatt mi változott ekkorát? Online játékokon is játszok, s ugye zömébe gyerekek vannak ott, azért nézem hogy az a viselkedés amit ott csinálnak, egybevág azzal amit én az utcán látok.
Máshol is így megy ez? És még ha 19 évesen nincs is tekintélyem egy 9 évesnek, az mi hogy egy nyugdíjast röhögnek ki? Mert olyat is láttam.
Sokan itt a cigány kisebbség szaporodása miatt félnek, de hát az a mentalitás amit most nevelünk ki magunkból egy része egy grammnyival se jobb semmiben. Ugyan olyan 0 erkölccsel rendelkezik.
Vélemények? Tapasztalatok?
Egyetértek Veled, Kérdező!!! Sajnos a mai kificamodott, hedonista és önimádó társadalmunkban az erkölcsök már semennyire se számítanak, mert a liberalizmus jegyében mindenkinek mindent szabad (ha velük értesz egyet,persze!). A gyerekek nevelését a televízió és a Failbook diktálja, nem csoda, hogy elszalad velük a nyihaha, és azt képzeli (bocsánat, kéBzeli!!!) hogy neki mindent szabad.
És akkor lehet csodálkozni, miért van ennyi nonkonformista, antiszociális és mizantróp ember. Egyre inkább úgy vélem, nekik van igazuk.
Tökéletesen egyetértek kérdező. Szánalmas, hogy sok 12-15 éves gyerek iszik, cigizik, bulizik, szexel, egész nap gépezik, szülei hiába kérik házi munkára, tanulni alig hajlandó, nem a korának megfelelően öltözködik,úgy beszél tanáraival és (nagy)szüleivel, mint a kutyával, stb.
Ennek több oka van. Főleg a szülők alkalmatlansága. Nem a korának megfelelően bánnak a gyerekkel, hanem mint kb. egy fogyatékossal. 4 évesen pelenka, 8 évesen első osztály, 14 évesen egy szendvicset nem tud csinálni, stb. Házimunkát nem kap, mert a gyerek feladata egész nap játszani. Utána meg csodálkoznak, hogy nem akar tanulni vagy elmozdulni gép elől. Egy pofont sem kap, ha nagyon szemtelen vagy rossz. Nehogy sérüljön a gyerek lelkivilága. Ugyanis egy rossz gyerek fenekére vagy arcára ütni egyet egyenlő nekik a borda eltörésével, orr beverésével kb. Bántalmazás. Az bezzeg nem bántalmazás, ha a kis h.lye rugdossa a szüleit, csúnyán beszél velük, nyílvánosan megalázza őket. Láttam már ilyen gyerekeket.
Ennek az erkölcshöz nincs köze. A hülyeséghez (orvosi értelemben) se. Ez közönséges neveletlenség.
A kilenc évesnek nincsenek önálló gondolatai, nem képes elvonatkoztatni, és megkülönböztetni. Viszont iszonyatos sebességgel tanul (még). Mit? Mindent, ami körülötte történik. Ha vannak értelmes szülei, akkor a sok zavaros dologban rendet vágnak, kicsit eligazítják. Ha ez nem történik meg, akkor mindent kipróbál, amit lát. Nincs veszélyérzete, mert ezt az elvont fogalmat nem ismeri. Ezért például félelem nélkül hal meg. Mire tapasztalatot szerezne ennek visszafordíthatatlanságáról, már megtörtént.
Ha egy 9 éves beléd köt, tekintsd olyan kíváncsiságnak, amit már látott, a "hős" győzött, de ő nem tudja, hogy azért, mert erős és okos. Neki csak a győzelem mond valamit. Mit tehetsz? Bonyolult, mert attól függ, mit fog fel. Amit te nem tudsz.
Igen, ma az iskolákat szándékosan tönkre teszik. A tanárokat megfélemlítik,a többség már (a szó jó értelmében) úgyse tanár. Az onnan kikerülő gyerek tetszőlegesen befolyásolható. Ez a cél. A korlátlan hatalom célja. Már közel vagyunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!