Férjhez megy a lányom. Milyen ruhát kellene felvennie 70 éves, fiatalos, sportos nagymamájának?
Feketét semmiképpen, mert nem szeretjük ezt a színt esküvőn, és mert festetlen, ősz hajszál nélküli sötétbarna haja van.
Kérlek, ne írjatok vicces vagy sértő válaszokat, ez nagy esemény neki, és örül, hogy megérhette az unokája esküvőjét.
Gondolatolvasó vagy, első válaszoló!
Nekem is ez a két szín jutott elsőre eszembe!
De talán nem kosztüm kellene, hanem egy kicsit "ünnepélyesebb" ruha, nem?
Attól függ milyen a nagyi, miben tudja jól érezni magát.
Mert pl egy szép estélyi ruhát tudni kell viselni, most ha a nagyi pl még nem hordott ilyet, akkor abból csúnya bakik lehetnek és még kényelmetlen is lesz neki egész nap.
És azért cipőt sem mindegy milyet tud felvenni.
"Mert pl egy szép estélyi ruhát tudni kell viselni, most ha a nagyi pl még nem hordott ilyet, akkor abból csúnya bakik lehetnek és még kényelmetlen is lesz neki egész nap."
Jaj, ne egy feketekendős idős nénikét képzelj el, a nagymama egyetemet végzett modern asszony, még most, nyugdíjas korában is egy könyvtárat vezet.
Az esküvő viszont egy kedves kis faluban lesz, ergo nem vehet fel csiricsári ruhát sem, nem is a stílusa.
De az estélyi- és koktélruhákhoz hozzá van szokva, ebben nincs hiba.
Van még időnk, az esküvő csak nyár végén lesz, de nehezen határozunk, mert nem nagyon ismerjük az ottani szokásokat.
Azért is fontos, hogy ne legyen se túl kirívó, se túl mindennapi, mert ő az unokája tanúja, vagyis eléggé szem előtt lesz.
Köszönöm az eddigi javaslatokat, várom a többi tippet is.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Én nagymamám egy világos vajszínű, anyagában visszafogottan virágmintás, könnyű anyagú ruhát vett fel,A vonalút, kis sima topánnal... és annyira igyekezett, még alakformáló harisnyát is vett hogy szebben álljon rajta. Nagyon aranyos és csinos volt :)
Mindenképp érjen minimum térdig a ruha, ne legyen túl kivágott sem és jobb ha azért egy rövid kis ujja azért van.
És tudom butaságnak meg tolakodónak tűnik, de figyeljetek a részletekre. Pl vegyen fel egy kényelmes de jól tartó melltartót és a korból kiindulva ha nem is formáló de harisnya azért legyen. Már kapni olyat ami annyira természetes színű és textúrájú hogy csak úgy ránézve meg se mondani, de lévén idős hölgyről van szó, így nem árthat.
A cipő is mindenképp legyen kényelmes.
És ugyan ezt nem kérdeztétek, de biztos örülne egy könnyű, natúr sminknek. Én nagymamám borzasztó ritkán sminkel, de fontos eseményekre mindig feldob valamennyit. Ezt csak azért írtam mert mondtad hogy nálatok is milyen lelkes és mennyire készül. Ez még emelné kicsit a dolgot. :)
Ja igen, mamám 74 volt az esküvőmön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!